Priložnosti

Oddaj vlogo za finančno spodbudo za izmenjavo Erasmus+

Si želiš iti na izmenjavo z Erasmus+ programom, vendar ti to preprečujejo tvoje finančne zmogljivosti? Program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij skrbi, da je pot v tujino lažja tudi za take študente.

Cilji programa Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij je izboljšanje udeležbe študentov iz socialno šibkejših okolij na izmenjavah v tujini (mednarodna mobilnost). S temi si želijo povečati tudi učinek, ki ga ima mednarodna mobilnost in pridobivanje novih kompetenc za potrebe trga dela.

Če se v letu 2019 ali 2020 odpravljaš na izmenjavo Erasmus+, lahko do 30. junija 2020 oz. 30. septembra 2020 oddaš vlogo za mesečno spodbudo.

Program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij se izvaja kot neposredna potrditev operacije – program potencialnega upravičenca, ki je bil predhodno izbran prek programa Erasmus+.

Upravičen strošek programa je spodbuda za socialno šibkejše v višini 200,00 evrov oziroma 220,00 evrov na mesec, kot strošek na enoto.

Rok za oddajo vloge za program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij za leto 2019 traja od 1. junija 2019 do razdelitve sredstev oziroma do vključno 30. junija 2020.

Za leto 2020 pa rok za oddajo vloge za program Mobilnost študentov iz socialno šibkejših okolij poteka od 1. junija 2020 do razdelitve sredstev oziroma do vključno 30. septembra 2020.

Razpisna dokumentacija in več informacij je na voljo na povezavi.

 

 mlad.si
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button