Priložnosti

Razpis Mladi upi za mlade (para)športnike, umetnike in znanstvenike

Zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti Vse bo v redu in Zavarovalnica Triglav že deveto leto zapored objavljata razpis Mladi upi, namenjen mladim talentom, ki jih odlikujejo odlični rezultati, nadarjenost, zagnanost, vizija in osredotočenost na cilj. Letos se lahko mladi talenti na razpis prijavijo do 14. oktobra.

Prijava na razpis Mladi upi 2021 omogoča talentiranim športnikom, kreativnim umetnikom, nadarjenim znanstvenikom in perspektivnim športnikom invalidom, da se potegujejo za finančna sredstva, da lažje dosegajo visoko zastavljene cilje. Razpis že deveto leto zapored pripravljata Zavarovalnica Triglav in njen zavod Vse bo v redu. K prijavi so vabljeni mladi in nadarjeni posamezniki, stari od 16 do 19 let, s področij športa, para-športa, umetnosti in mladi raziskovalci oziroma znanstveniki, stari od 17 do 20 let.

Podpora mladim upom, da segajo po odličnih rezultatih še višje in odločneje

»Finančna pomoč iz projekta Mladi upi pomaga mladim talentom v obdobju, ko njihova kariera še ni profesionalizirana in nimajo virov financiranja. V tem obdobju finančno pomoč po navadi usmerijo v dejavnosti, za katere jim primanjkuje sredstev. Športniki jo namenijo ustrezni prehrani, masažam, domači športni opremi, kjer lahko trenirajo, umetniki v master classe pri priznanih profesorjih v tujini, znanstveniki pa v literaturo ali zmogljivejše računalnike.« Je o podpori in namenu projekta povedala direktorica Zavoda Vse bo v redu Tjaša Filipič Kolenc. Poudarila je tudi, da je tovrstna podpora odločilna pri mladih, ki se kljub talentu lahko znajdejo na prelomu kariere, ko se odločajo ali bodo nadaljevali to pot ali jo opustili.

Vse do olimpijskih iger

Ena izmed mladih upov je tudi uspešna športnica, ki jo je na razpis pred petimi leti opozorila in prijavila mama. »Na razpis Mladi upi sem se prijavila, ker sem verjela, da imam talent. Sem pa za vzpon svoje kariere potrebovala finančna sredstva,« se spominja svoje prijave na razpis danes uspešna judoistka Kaja Kajzer. »Sklad Mladi upi mi je pomagal, ko sem potrebovala dobre uvrstitve na članskih tekmah v tujini. Brez finančne pomoči se tovrstnih pomembnih priprav in tekem ne bi mogla udeležiti. S tem bi se začetek moje profesionalne športne kariere zagotovo zamaknil za leto ali dve, tako da dvomim, da bi napredovala dovolj za nastop v Tokiju 2020«, je pojasnila Kaja. Razpis Mladi upi ji je pomagal do nastopa na olimpijskih igrah, kjer je letos nastopilo kar 6 zmagovalcev preteklih razpisov.

Z nazivom Mladi up do večje prepoznavnosti

Zavod Zavarovalnice Triglav Vse bo v redu je do danes v razvoj 101 mladega upa vložil že 401.000 EUR. Poleg finančne pomoč dobijo v času razpisa tudi medijsko podporo, Zavarovalnica Triglav pa mlade upe spremlja in jim stoji ob strani tudi po zaključeni vsakoletni akciji, v okviru Alumni srečanj ter z možnostjo pridobitve sponzorskih sredstev ob nadaljevanju uspešne kariere na domači in mednarodni ravni.

Če tudi ti spadaš med mlade z omenjenimi talenti, se prijavi na razpis. Ta je odprt do 14. oktobra 2021.

Zavarovalnica Triglav
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button