Tehnologija

DOSTOP.si novice na voljo tudi na aplikaciji SQUID

SQUID aplikacija, prva, personalizirana aplikacija za novice za milenijce, je že od avgusta 2019 na voljo v Sloveniji. Uporabniki aplikacije lahko sedaj spremljajo tudi vsebino portala Dostop.si.

Kaj je SQUID?

SQUID je brezplačna aplikacija, ki za razliko do mnogih, ne potrebuje nikakršne registracije. Novice prejema iz več kot 20.000 različnih virov, po novem je med njimi tudi portal DOSTOP.si. Vsebino razporeja v več kot 100 različnih kategorij. Njeni algoritmi zbirajo, razvrščajo in prednostno prikazujejo novice iz najbolj vznemirljivih virov na internetu in uporabnikom omogočajo spremljanje najpomembnejših in najbolj zanimivih dogodkov. Hkrati aplikacija preusmeri ciljno skupino milenijcev do izvora novic. Vsak uporabnik pa si pa si svojo aplikacijo lahko presonalizira. Uporabnik lahko izbira in razvršča tematike, shranjuje članke in blokira vire, ki mu niso povšeči.

“Želimo pomagati mlajšim generacijam, da vzamejo branje novic, kot zabavno, dragoceno in zanimivo vsakodnevno dejavnost,” pravi Johan Othelius, generalni direktor in ustanovitelj SQUID aplikacije.

 

DOSTOP.si tudi v Huaweijevem brsalniku in Asistentu

Aplikacija SQUID je bila izbrana za ponudnika novice na Huaweijevih telefonih v vseh državah širom Evrope. Ta bo vsebinski partner za novice v Huaweijevem brsalniku in Huaweijevem Asistentu. Le ta je lahko dosežen s možnostjo “povleci levo”. Uporabnikom bo na voljo priporočen vir novice za različne tematike in raznolikost medijskih hiš. Med njimi bodo tudi novice portala DOSTOP.si.

“Navdušeni smo, da nas je Huawei izbral kot partnerja ponudnika novice uporabnikom njihov telefonskih storitev. Naš cilj je, da mlade navdušujemo k branju kvalitetnih virov novice in pomoči ponudnikom novice k večanju prometa in uporabnikov,” dodaja Othelius.

Kaj še čakaš?

Aplikacija SQUID je na voljo v Goole Play, App Store in AppGallery. Prenesi si jo in preko nje spremljaj novice s področij, ki so ti blizu. Tudi vsebine, ki jih objavljamo na portalu DOSTOP.si.

 

DOSTOP.si / Gašper CVETIČ
SQUID
ikona snemalec SQUID App

Sorodni članki

Back to top button