Življenjski slog

Zakaj se tvoja poletna romanca ne rabi končati z jesenjo?

Obstaja neskončen seznam romantičnih zvez, ki se začnejo s poletno romanco in končajo z usodno doživljenjsko ljubeznijo. Briljantina, Umazan ples in Beležnica so le nekateri izmed filmskih prikazov take romance. Kako poskrbeti, da se vročica poletnih noči ne zaključi z odpadanjem prvih jesenskih listov?

Poletna romanca se lahko prične s prijetnim morskim vetričem, ki s seboj prinese ljubezen. Ali pa morda sorodno dušo v razigranih poletnih dneh najdeš v domačem mestu. Preveri nekaj nasvetov, kako poskrbeti, da se poletne romance ne ohladijo, kakor hitro se začne novo študijsko leto.

Bodi iskren do sebe

Najprej se vprašaj, ali se s to osebo res vidiš tudi v “vsakdanjih” okoliščinah, ko se boš vrnil v običajen tok življenja. Meniš, da vajina povezava presega brezskrbno lizanje sladoleda in mečkanje na plaži? Vzemi si nekaj časa in razmisli, česa si v prihodnjih mesecih sploh želiš in kaj iščeš. Če nisi pripravljen na nič resnega, lahko vajin odnos seveda ostane sproščen – resna zveza vsekakor ni edina opcija. Pomembno je, da si odkrito povesta, kaj si želita in nadaljujeta po poti iskrenosti.

Ključ: ustrezna komunikacija

Jasno je torej, da moraš upoštevati tako svoje kot želje druge osebe. In to lahko narediš samo s pravilno in odprto komunikacijo. Janika Veasley, licencirana zakonska terapevtka, priporoča odprt pogovor z osebo, s katero se videvaš. Če želiš, da se poletna romanca še ne konča, moraš biti direkten in povedati kaj si želiš. Odprta komunikacija omogoča tako dober začetek kot tudi uspešno nadaljevanje odnosa.

ljubezen, zveza, poletne romance, novo študijsko leto, resna zveza, poletje, komunikacija, Janika Veasley, pogovor, zveza
Ključ do nadaljevanja poletne romance je jasna komunikacija.

Če odnosa vsaj približno ne opredelita že na začetku, lahko med vama hitro pride do zmede in nesporazumov. Tvoj partner bo morda mislil, da se lahko videva z drugimi, medtem ko boš ti mnenja, da sta v predani zvezi. Tudi to lahko reši odprt pogovor.

Poiščita načine, kako ostati povezana

Ne glede na to, ali vaju bo v prihodnjih mesecih ločevala velika razdalja, ali pa živita v sosednjih krajih, morata narediti načrt, kako bosta ohranila vajin odnos. Kako pogosta se bosta lahko videla? Kakšna bo dinamika vajinih srečanj?

ljubezen, zveza, poletne romance, novo študijsko leto, resna zveza, poletje, komunikacija, Janika Veasley, pogovor, zveza
Z odprto komunikacijo zmanjšaš tveganje ustvarjanja neustreznih pričakovanj.

Predvsem v primerih, ko ljudi ločuje razdalja, je izrednega pomena iskanje načinov, kako ostati v stiku. Vsakič, ko se vidita, poskusita določiti datum naslednjega srečanja. Tako se bosta tega dneva lahko posebej veselila in skupaj vnaprej načrtovala aktivnosti. V času med srečanji pa seveda vzdržujta komunikacijo na daljavo.

Ne pozabi: poletna romanca lahko samo še traja in traja …

Naj bo nadaljevanje vajinega druženja tako lahkotno kot je bil začetek poletne romance – sproščeno, umirjeno in nagajivo. Naj te ne zanesejo skrbi ob misli na prihodnost in vprašanja kaj če … Globoko vdihni, sprosti se in uživaj v vsakem trenutku. Pretirano premišljevanje te lahko na koncu samo še dodatno obremeni.

 

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button