Življenjski slog

Zveza na preizkušnji? Ponujamo 5 rešitev!

Če želiš, da tvoja zveza obstane, se izogibaj spodnjim slabim navadam

Na začetku je vsaka zveza precej enostavna, saj jo vodi slepa zaljubljenost, ki pa se hitro končna. Takrat se je treba za uspešno zvezo potruditi in odnos vzdrževati tudi tako, da se določenim dejanjem izogneš.

Neiskrenost

Največkrat je razlog za propad zveze neiskrenost, ki počasi, a zanesljivo uniči vsakršno sled zaupanja, ki ga partner ima do tebe. Prav slednje pa je ključnega pomena za uspešno zvezo. Če se ti zdi, da do svoje boljše polovice ne zmoreš biti iskren, je bolje, da zvezo nemudoma prekineš in obema olajšaš življenje. Seveda je najbolje, da v obratni situaciji partnerja, ki je neiskren, zapustiš in začneš iskati nekoga, ki mu boš lahko zaupal.

Popolnega recepta za uspešno zvezo ni.
Največkrat je neiskrenost razlog, da zveza propade.

Zasvojenost s socialnimi omrežji

Zelo hitro se lahko ujameš v krog zasvojenosti s socialnimi omrežji, zaradi katerega boš začel zanemarjati svojo ljubljeno osebo in s tem tudi zvezo. Poskrbi, da boš s partnerjem dovolj in kakovostno komuniciral. Če namreč med pogovorom uporabljaš Facebook, s tem partnerju jasno kažeš, kako malo ti ceniš vajin pogovor.

Nespoštljivost

Zavijanje z očmi, gledanje v telefon in sarkazem so oblike nespoštljivosti, ki se v zvezi ne smejo pojavljati. S takimi dejanji lahko močno prizadeneš partnerja, saj daješ vtis, da ti ni mar za njegova čustva in občutke.

Pomanjkanje naklonjenosti

S časom lahko izkazovanje naklonjenosti izzveni, saj začneš vajino ljubezen jemati za samoumevno. Kljub temu pa bo zveza dolgoročno uspešna tudi zaradi majhnih pozornosti, dotikov in ljubkovanja, ki naj spremlja vajino rutino. Poljub v pozdrav in za lahko noč, »cartanje« na kavču pred televizijo in držanje za roke med sprehodom so majhne geste, ki pa tvoji zvezi prinesejo veliko.

Za uspešno zvezo se je treba potruditi.
Držanje za roke med sprehodom je majhna gesta, ki lahko poskrbi, da zveza obstane.

Samsko obnašanje

Kadar si v zvezi, se moraš tako tudi obnašati. Preden se odpraviš na zabavo s prijatelji, o njej povej partnerju, vključi ga v svoje načrte in se z njim posvetuj, seznani ga s plani, ki jih imaš in s tem pokaži predanost ter spoštovanje. Najslabše je, da šele dan ali dva pozneje izve, da si sam obiskal določeno zabavo ali se udeležil kakega dogodka.

Popolnega recepta za uspešno zvezo ni, saj je vsak par drugačen. Kljub temu pa so zgornji nasveti osnova za vsak romantični odnos, saj vsaka zveza potrebuje medsebojno spoštovanje, zaupanje in predanost.

 

 DOSTOP.si / UK
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button