FotoVideoZabava

Lent 2019: Tudi letos se je poslovil z ognjemetom

Tudi letos smo se od Festivala Lent poslovili z vsakoletnim ognjemetom. Na standupu sta nas pozabavala Srdjan Jovanović in Neša Bridžis, na Večerovem odru je za zažigalen zaključek poskrbela skupina Happy Ol' McWeasel, na Glavnem odru pa se je poslovil Folkart.

Za Mariborčani in obiskovalci Festivala Lent je živahen sobotni dan. Najprej je prvič potekala parada ponosa, nato pa smo se do prihodnjega leta poslovili od Festivala Lent. Tako je prišel čas, da se je Lent uradno zaključil, za odlično slovo so poskrbele poslovilne zabave na vseh letošnjih prizoriščih.

V mestnem parku je potekal zadnji dan Art Kampa, ki smo ga lahko obiskali vsak dan v času Lenta. V 10 dnevih so se otroci in po želji tudi odrasli, z delavnicami naučili raznih znanja kot npr. kvačkanje.

Na športnem Lentu je medtem potekal mednarodni hitropotezni šahovski turnir. V ŠRC Ra-ta-ta so na skupinskem treningu telovadile ženske, igral se je tudi mini nogomet.

Še zadnjič letos celoten Maribor obdan z glasbo

V okviru Pozor muzika na cesti je najprej nastopala skupina Pantaloons, v večernih urah pa italijanska skupina Wicked Dub Division in Jakob Kobal duo. Na Večerovem odru smo gostili bolgarsko skupino Akaga, za zares energičen zaključek pa je med drugimi poskrbela znana mariborska rok zasedba Happy Ol’ McWeasel.

Na KMŠ odru smo lahko zapeli s slovenskim pevcem Clemensem. Sodni stolp je gostil skupino Wckd Nation, ki je združila jazz in pop v moderen neo-soul. Na Mladininem odru je nastopal umetniški duo SABA ft. Racing Minds, didžejka Snupee in slovenski POP DJ Karmen. Medtem je za jazz navdušence poskrbel José James, pevec iz ZDA.

Tokrat za smeh zadolžen standup ali improvizacija?

Srdjan Jovanović in Neša Bridžis sta v Vetrinjskem dvoru vodila zaključni standup Jaja u kajmaku. Standup pa se je v veliki meri zanašal na odziv množice, kar je prineslo nepredvidljivost in improvizacijo.

Uspešno zaključil tudi 31. Folkart

Folkart je spet živahno pričel dan s povorko. Sledil je nastop na Grajskem trgu ter povorka do Europarka. Polni energije so se plesalci vrnili zvečer, saj je jih je zadnji dan Lenta spet prinesel na Glavni oder. Nastopale so Ukrajina, Mehika, Severna Makedonija, Kitajska, Irska, Guam in Rusija- Republika Baškortostan. Živahno dogajanje je zaokrožila še gostujoča mariborska folklorna skupina AFS KUD Študent.

folkart, ognjemet, standup, maribor, Lent | Na Triglavovem odru je zaigral Brass band Slovenija.

folkart, ognjemet, standup, maribor, Lent

| Med drugimi je na zaključnem programu Folkarta zaplesala tudi Ukrajina.

folkart, ognjemet, standup, maribor, Lent | Na Večerovem odru je za pester zaključek poskrbela skupina Happy Ol’ McWeasel.

  Poslovili z ognjemetom in after zabavami

  Kot vsako leto je največ obiskovalcev prinesel tradicionalni ognjemet ob polnoči. Ognjemet je trajal skoraj 10 minut, zbralo pa se je ogromno število obiskovalcev, ki so ga prišli gledati. Za after zabave so poskrbeli DJ Tadej Jaki in Epic Vinyls From Brazil, v Wetrinjskem klubu pa smo s Space night clubbing proslavili 50. obletnico poleta Apolla 11.

  Za nami je deset dni kulture, glasbe in zabave. Več o Festivalu Lent 2019 si lahko prebereš na njihovi uradni strani in Facebooku.

   

   Mojca KUPČIČ
   Nejc VEHOVEC
  ikona snemalec Miha HORVAT

  Mojca Kupčič

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button