Zabava

BEST Maribor – Tehnični dnevi varjenja piva

V preteklih tednih so člani BEST Maribor organizirali edinstveno delavnico varjenja piva, ki je udeležencem ponudila vpogled v celoten proces – od priprave surovin do flaširanja končnega izdelka.

Delavnica je potekala v treh srečanjih, pri čemer so na prvem postavili temelje za njihovo pivo. Začeli so z mletjem sladu, ki so ga nato razredčili in segrevali, da se je škrob razgradil v sladkorje. Med tem so prisluhnili predstavitvi o kemijskih procesih v pivovarstvu. Sledilo je filtriranje in dodajanje hmelja, ki pivu daje značilen okus. Po daljšem vrenju in odmoru ob pici so zaključili s hlajenjem in dodajanjem kvasa, s katerim se je začela fermentacija.

Drugo srečanje je bilo namenjeno oblikovanju etiket. Udeleženci so ustvarili unikatne dizajne za svoje steklenice, hkrati pa nadaljevali pivovarski proces – fermentirano zmes so prelili v nov sod, ji dodali sladkor, pripravili steklenice in zaključili s flaširanjem. Nato je sledilo obdobje zorenja, v katerem je pivo dobilo svojo končno obliko.

Prava poslastica je bil zaključni termin

Zaključni termin je bil prava poslastica. Udeleženci so degustirali pet vrst piva, analizirali njihove okuse in ugibali, za katero vrsto gre. Sledil je kviz, kjer so pokazali pridobljeno znanje o varjenju, kemijskih reakcijah in pivski kulturi. Najboljši trije so prejeli nagrade, vsi pa so domov odšli s tremi steklenicami lastnega piva.

Delavnica ni bila zgolj učenje o varjenju piva, ampak tudi priložnost za pridobivanje novih veščin, ustvarjalnost in povezovanje z drugimi ljubitelji pivovarstva.

Želiš biti del podobnih doživetij? Spremljaj jih na Instagramu, kjer redno objavljajo informacije o prihajajočih dogodkih!

BEST Maribor, tehnični dan, varjenje piva
Delavnica ni bila namenjena le varjenju piva, pač pa predvsem druženju.

BEST Maribor
Filip BARBIRIĆ FRANK

Sorodni članki

Back to top button