Zabava

Guns N’ Roses tožijo pivovarno zaradi zlorabe imena

Pivovarna v Ameriki svojemu pivu nadela ime Guns ‘N’ Rose

Guns N’ Roses tožijo pivovarno iz Kolorada, ki je svojemu pivu nadela ime Guns ‘N’ Rosé. Člani ameriške zasedbe so v tožbi navedli, da pivovarna Oskar Blues Brewery s svojim produktom zavaja njihove oboževalce. Ti bi namreč utegnili misliti, da je pivo Guns ‘N’ Rosé z njihove strani avtoriziran proizvod.

Gunsom naj bi prodaja piva s tako podobnim imenom povzročala “nepopravljivo škodo”.

Gunsi so v tožbi, ki so jo vložili na kalifornijskem sodišču, zapisali, da jim prodaja piva, povzroča “nepopravljivo škodo”. Zaradi butičnega pivskega izdelka naj “bi trpeli, trpijo oziroma bodo še utrpeli škodo njihove blagovne znamke, poslovni ugled ter dobro ime”. Od pivovarne so zahtevali, da sporno pivo umakne iz prodaje z razlogom, da poimenovanja Guns ‘N’ Rosé niso nikoli odobrili. V tožbi člani zasedbe zahtevajo tudi povračilo nastale škode ter kritje sodnih stroškov.

V pivovarni Oskar Blues Brewery se na vloženo tožbo še niso odzvali. The Guardian navaja, da naj bi imeli namena umakniti piva s hruškastim in hibiskusovim priokusom iz prodaje vse do marca 2020.

Skupina Guns N’ Roses sicer po ponovni združitvi leta 2016 nadaljuje s turnejo po ZDA. Slash in Duff McKagan pa sta povedala, da delajo tudi na novih materialih za studijski izdelek, ki bo njihov prvi po albumu Chinese Democracy iz leta 2008.

V zgodovino rock glasbe so se Guns N’ Roses vpisali z uspešnicami, kot so Patience, Don’t Cry in November Rain. V karieri so izdali šest albumov, med uspešnejšimi sta bila Use Your Illusion I in Use Your Illusion II.

 

 STA
 Pixabay

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button