Zabava

Študentsko pustovanje: prva zabava po suhoparnem koronskem času

Na Štuku se je po letu predaha ponovno odvilo Študentsko pustovanje. Študenti so zimo tudi tokrat preganjali v maskah in družbi odlične glasbe, pri tem pa so jim pomagali tudi kurenti.

Pomlad že vztrajno trka na vrata, a ker še zima ni povsem pregnana, je bil pustni torek tudi letos popoln za dobro staro Študentsko pustovanje. Ta se je po letu (neprostovoljnega) predaha v režiji Študentske organizacije Univerze v Mariboru (ŠOUM) začelo že v dopoldanskih urah s krofi. Mimoidoče so na Štuku z okusnimi pustnimi dobrotami razvajali organizatorji pustovanja, Oddelek za interesne dejavnosti študentov ŠOUM.

Osrednja čaga pa zvečer

Osrednji del študentskega pustovanja je nato sledil v večernih urah, ko so se maske zbrale na najbolj priljubljenem študentskem zbirališču – na Štuku. Četudi letos pustna povorka ni potekala, pa se je med študenti našlo mnogo zanimivih pustnih mask.

Pustovanje, pust, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov, Štuk, koncert, Joker Out, Groovocado, pustno rajanje, maske, pustne maske, LPS | Štuk so krasile mnoge zanimive maske …
Pustovanje, pust, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov, Štuk, koncert, Joker Out, Groovocado, pustno rajanje, maske, pustne maske, LPS | … od duhovnih poklicev …
Pustovanje, pust, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov, Štuk, koncert, Joker Out, Groovocado, pustno rajanje, maske, pustne maske, LPS | … do prizorov iz domače dnevne sobe …
Pustovanje, pust, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov, Štuk, koncert, Joker Out, Groovocado, pustno rajanje, maske, pustne maske, LPS | … in atraktivnih koktejlov.

  Te so zimo preganjale skupaj s kurenti, ki kot osrednji pustni lik na slovenskem, niso smeli manjkati niti na študentskem pustovanju. Da so študenti pustovanje lani resnično pogrešali, je poleg dobre volje potrdilo tudi dejstvo, da so bile karte za dogodek razprodane praktično takoj.

  Pustovanje, pust, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov, Štuk, koncert, Joker Out, Groovocado, pustno rajanje, maske, pustne maske, LPS
  Zimo so na Štuku preganjali tudi kurenti.

  Za glasbo so poskrbeli Groovocado in Joker out

  Sledil je izvrsten glasbeni del, ki je kot običajno popolnoma zapolnil Štukovo dvorano. Kot prvi so nastopili Groovocado. Skupina živahnih glasbenikov, ki združujejo vrsto različnih glasbenih slogov, kot so soul, funk, disco, pop in rokenrol, je študente ogrela in izvrstno pripravila na preostanek večera.

  Pustovanje, pust, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov, Štuk, koncert, Joker Out, Groovocado, pustno rajanje, maske, pustne maske, LPS | Kot prvi so s funky priredbami mnogih uspešnic nastopili Groovocado …
  Pustovanje, pust, ŠOUM, Oddelek za interesne dejavnosti študentov, Štuk, koncert, Joker Out, Groovocado, pustno rajanje, maske, pustne maske, LPS | … finale večera pa je bil nastop skupine Joker out.

   Kot drugi so nastopili Joker out, vedno bolj priljubljena rock skupina iz Ljubljane. Ti so obiskovalcem postregli z izborom svojih najžlahtnejših skladb in tako poskrbeli za enkraten glasbeni finale letošnjega študentskega pustovanja.

   V publiki tudi posebno presenečenje

   Za to, da je bilo letošnje Študentsko pustovanje še posebej zabavno, pa je poskrbelo odkritje med nastopom Joker out. V publiki so namreč odkrili kitarista skupine LPS, ki se letos odpravlja na Evrovizijo. Ta je bil povabljen na oder, kjer so nato skupaj zaigrali letošnjo zmagovalno pesem, Disko.

   S koncem koncerta skupine Joker out pa se še zdaleč ni končalo veselo pustno rajanje, saj se je zabava na Štuku nadaljevala še pozno v noč (oz. jutro).

   Sara VOCOVNIK
   Patrik KOCIPER
   ikona snemalec Nejc VEHOVEC

   Sara Vocovnik

   Novinarka

   Sorodni članki

   Back to top button