Zabava

3 pivske igre, ki so kot klasičen beer pong, ampak boljše

Beer pong je zelo popularna igra in je povsem normalno, če si se je že malo naveličal. Obstajajo pa še druge pivske igre, ki so ji podobne in so nekoliko bolj zanimive.

Si se naveličal igranja klasičnega pivskega ping ponga? Obstaja veliko verzij te zabavne pivske igre. Mi bomo predstavili 3 najbolj zanimive.

“Chandelier”

Gre za igro, ki je super sploh, če nimate dovolj velikega prostora, da bi se igrali navaden beer pong, saj mu je drugače zelo podobna. Vsak mora imeti pred seboj kozarec, napolnjen s pivom, nato naj bo na sredini še dvignjen poseben kozarec napolnjen do vrha, ali pa naj vsebuje kakšno žgano pijačo.

Igralci poskušajo zadeti kozarce drugih. Če je zadet kozarec pred tabo, ga moraš spiti. Glede kozarca na sredini se lahko odločite, kaj boste storili. V vsakem primeru morajo ob zadetku sredinskega kozarca vsi spiti pivo v svojem kozarcu. Nato se lahko odločite ali kozarec na sredini spije tisti, ki ga zadene, ali pa mora vsak svoj prazen kozarec s “flipanjem” vreči tako, da pristane na glavi. Kdor to stori zadnji, mora spiti sredinski kozarec.

“Stack cup”

Ta igra je zabavna predvsem, če sodeluje veliko ljudi. Vsi se razporedite okoli mize in napolnite kozarce. En kozarec naj bo do vrha napolnjen s pivom, ostali pa toliko, kolikor je običajno pri klasičnem beer pongu. Igro začneta dva igralca, ki stojita na nasprotnih koncih mize. Najprej spijeta pivo, nato postavita kozarec pred sabo in poskušata vanj odbiti žogico. Če zadeneta v prvo, se lahko odločita, komu bosta podala kozarec, če zadeneta v več poskusih pa ga podata desno (naprej).

Kozarci se nato začenjajo zlagati drug na drugega – ti se trudiš zadeti kozarec, igralec na tvoji levi je zadel in da hitro svoj kozarec v tvojega. Ta kozarca podaš naprej, vzameš nov kozarec s pivom iz sredine, ga spiješ ter nadaljuješ. Kozarce je vedno težje zadeti, saj jih je na kup zloženih vedno več. Ko jih zmanjka, pa mora tisti, ki je igral zadnji, spiti do dna kozarec, ki je napolnjen do vrha.

“Avalanche”

Avalanche spada med pivske igre brez žogice, potrebovali boste samo kocko, vsak svojo pijačo in en velik kozarec. Ko je igralec na vrsti, najprej v velik kozarec vlije nekaj svoje pijače, nato vrže kocko. Glede na to, kaj vrže, stori naslednje:

1: Nič, kocko poda dalje.
2: Doda še več svoje pijače v veliki kozarec.
3: Spije vsebino kozarca.
4: Zavpije “tla”, nato se morajo vsi dotakniti tal ali se na njih vreči. Kdor to stori zadnji, spije vsebino kozarca.
5: Izbere lahko, kdo mora spiti vsebino velikega kozarca.
6: Izberite si svoje pravilo, če želite malo bolj umirjeno igro, pa delajte isto kot, če bi vrgel ena.

 

DOSTOP.si / MK
 Pexels
ikona snemalec Game doctor

Sorodni članki

Back to top button