Zabava

Prijavi se na največji gaming dogodek: Bitstamp EPICENTER Online 3

Vrača se največji gaming dogodek v Sloveniji. EPICENTER je letos za vse gaming navdušenece pripravil razširjen program, kjer ne bo manjkalo dobre družbe, zdrave doze tekmovalnosti in novega znanja. Digitalna izdaja največjega gaming dogodka v Sloveniji bo med 19. februarjem in 6. marcem ponudila e-športne turnirje CS:GO, LoL, Valorant, Rocket League, Fortnite, idr., prvo izdajo e-športne konference, casual gaming dvodnevni maraton in showcase dogodek o razvoju videoiger.

Gaming dogodki so od nekdaj služili dvojnemu namenu ‒ tekmovanju in druženju s prijatelji. To je čas, ko se lahko brez skrbi posvetiš svojemu hobiju v dobri družbi, občasno tudi taki, s katero se srečuješ le preko spleta.
Žal se zaradi varnosti udeležencev kot tudi organizatorjev Bitstamp EPICENTER Online 3,  največji gaming dogodek v Sloveniji, tudi letos vrača v digitalni obliki. Za udeležbo na tekmovanjih se je, kakor vedno treba predhodno prijaviti, zabavnemu in spremljevalnemu programu pa bo mogoče slediti na YouTube kanalu Spid.si in Game Gang.

Vrača se največji lanparty v Sloveniji

EPICENTER ve, kako se spet vrniti na sceno v stilu. Kljub temu, da fizičnega dogodka letos ne bo, to še ne pomeni, da bo ponujene vsebine kakorkoli manj. Še več, EPICENTER širi svoj obseg iz tekmovalnih in zabavnih iger na ponudbo z bogatim programom predavanj in delavnic na teme spletne varnosti, usklajevanja iger z drugimi dejavnostmi, tehničnih vsebin na temo upravljanja prenosov v živo, razvoja iger/programov in, za tiste, ki si iz video iger želijo ustvariti kariero, možnosti zaposlitve v gamingu.

E-športni turnirji

Lanparty ni lanparty brez zdrave doze tekmovalnosti, frustracije in čistega veselja ob zmagi. Letos se bodo tekmovalci pomerili v kar desetih različnih igrah, ki zajemajo vse vrste žanrov ‒ od taktičnih in dirkalnih do popolnoma strelskih. Prijaviš se lahko na:

  • Counter Strike: Global Offensive
  • League of Legends
  • Valorant
  • Rocket League Trios
  • CoD: Warzone Trios
  • Fortnite Duos
  • Teamfight Tactics
  • F1 2021
  • PUBG Mobile
  • FIFA 22 PS4

E-športna konferenca in showcase

V sodelovanju z E-športno zvezo Slovenije ter društvom Games Slovenia se bosta v soboto, 19. in v nedeljo, 20. februarja odvila dva prenosa v živo, namenjena pregledu stanja e-športa in razvoju video iger v Sloveniji. V soboto bodo v petih urah programa voditelji, panelisti in gostujoči na e-športni konferenci odprli nekaj trenutno najbolj vročih debat v igričarskem svetu.

Dan za tem bodo oder prevzeli slovenski razvijalci video iger, člani društva Games Slovenia. Točen seznam predstavljenih iger bo razkrit kasneje, a med potrjenimi je že v pixel artu narejena 2D igra NecroBouncer. To je roguelike dungeon crawler, v katerem igramo nekromanta, čarodeja, ki oživlja mrtve in dela kot varnostnik v podzemnem klubu.

Gostujoči vplivneži

Za pravo vzdušje in neprestano dogajanje bodo poskrbeli slovenski gaming vplivneži, ki se bodo skupaj z EPICENTER ekipo oglasili kar iz studia in se prav tako pridružili e-športnim turnirjem. A če misliš, da bo turnir zaradi tega lažji, se motiš. Poleg brezskrbnih, praktično že lifestyle vplivnežev, bodo na dogodku prisotni tudi taki, ki znajo brez težav pospraviti s svojimi nasprotniki. Največji med njimi so Dani “Slovenskobudalol” Sima, Jure “JureTršanBlond” Tršan, Žiga “ScorpLZ” Lah, Jaka “Jack on the Box” Krčkovnik in drugi.

30-urni maratonski livestream Game Gang skupnosti

Maratonski prenosi v živo niso neobičajna stvar v svetu video iger. Ta, ki ga pripravlja EPICENTER ekipa v sodelovanju s skupnostjo Game Gang, bo trajal kar 30 ur! Ležeren in zabaven dvodnevni maraton bo otvoril Bitstamp EPICENTER Online 3. Gledalci bodo lahko sledili igranju novih AAA iger, speedrunom starih klasik, razpravah o prihajajočih naslovih, preizkušanju opreme v živo in vsestranski zabavi.

Bitstamp EPICENTER Online 3 označuje začetek leta za igričarsko skupnost, ki ga še nismo imeli. To bo daleč največji in vsesplošno najbolj obsežen dogodek na slovenskem prostoru, ki bo združil tako igralce kot ustvarjalce vsebin ter razvijalce iger.

RedBull
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button