Šport

Svetovne univerzitetne igre: na delu sabljači, Vilhar pritekel na 13. mesto

Šesti tekmovalni dan se je v Čengduju pomerilo kar 9 slovenskih športnikov. Spremljali smo nastope v sabljanju, atletiki in športni gimnastiki. Sabljači so v disciplini meč osvojili nekaj zmag, a premalo za doseganje višji mest. Telovadke so bile dokaj zadovoljne s svojimi nastopi. Klemen Vilhar pa je Sloveniji priboril 13. mesto v teku na 3000 m z zaprekami.

Sabljači niso dosegli vidnejših mest

V dopoldanskih urah so nastopili sabljači v disciplini meč. Slovenske barve so zastopali:

  • Lan Golob, študent Fakultete za računalništvo in informatiko na UL, ki je v skupinskem delu zbral 2 zmagi,
  • Timon Grubar, študent Fakultete za družbene vede na UL, ki je prav tako v skupinskem delu premagal 2 sotekmovalca,
  • Bernard Baler, študent Ekonomske fakultete na UL je v skupinskem delu zbral 3 zmage in
  • Jakob Souvent Pogačnik, študent Fakultete za matematiko in fiziko na UL, ki se mu žal ni uspelo prebiti iz skupinskega dela ter osvojil končno 97. mesto.

Tekmovanje v izločilnih bojih so tako nadaljevali Lan Golob s končnim 79. mestom, Timon Grubar s končnim 76. mestom in Bernard Baler s končnim 65. mestom. Čez 2 dni jih čaka nova priložnost, saj bodo Slovenijo zastopali tudi na ekipnem tekmovanju v sabljanju – meč.

svetovne univerzitetne igre

Mnogoboj za telovadke in atletika

Istočasno kot  tekmovanje sabljačev je potekal tudi prvi tekmovalni dan za telovadke. Sara King, študentka West Chester University, Meta Kunaver, študentka Fakultete za farmacijo na UL in Lara Crnjac, študentka Evropske pravne fakultete na Novi Univerzi, so se pomerile v mnogoboju. Lara je po odličnem nastopu na dvovišinski bradlji v nadaljevanju tekmovanja odstopila, medtem ko Sara King in Meta Kunaver po seštevku točk iz vseh orodji trenutno zasedata 15. in 21. mesto.

Slovenska atletska nastopa sta bila na vrsti zgodaj dopoldne in zvečer. V jutranjih urah se je preizkusila Eva Murn, študentka višje strokovne šole Ekonomska šola Novo mesto, ki je na teku 100 m z ovirami staknila poškodbo in med nastopom odstopila.

Zvečer pa smo dočakali prvi slovenski finalni nastop. Klemen Vilhar je v disciplini tek na 3000 m z zaprekami osvojil 13. mesto z rezultatom 9:27.84. Po tekmi je strnil misli takole: »S samo uvrstitvijo v finale sem izredno zadovoljen, s tem sem izpolnil tudi cilj na letošnji univerzijadi. V finalu sicer nisem odtekel tako dobrega časa kot sem ga sposoben, vendar sem za doseženo 13. mesto zelo vesel. Vzdušje na stadionu je bilo izjemno in letošnja univerzijada je bila res super izkušnja.«

SUSA / EJ
SUSA

Sorodni članki

Back to top button