Šport

Vuelta: Primož Roglič je zaradi posledic včerajšnjega padca odstopil

Iz ekipe Jumbo-Visma so sporočili, da slovenski kolesarski šampion ne bo startal 17. etape dirke po Španiji. S tem zaključuje svoje nastope in boj za skupno zmago.

Primož Roglič je včeraj v zaključku 16. etape na dirki po Španiji tik pred koncem v boju za etapno zmago grdo padel. Povsem okrvavljen in načet je nato ciljno črto v Tomaresu prečkal kot 35., a zaradi sprinterskega pravila zabeležil čas zmagovalca. Etapo je dobil Danec Mads Pedersen.

Dvaintridesetletni Kisovčan je nekaj kilometrov pred ciljem na zadnjem krajšem vzponu silovito napadel, sledili pa so mu lahko le štirje kolesarji, med katerimi je bil tudi Pedersen (Trek-Segafredo), ki je prepričljivo dobil sprint. Roglič je začel na danjem mestu, zadel pa je ob kolo Britanca Freda Wrighta (Bahrain-Victorious) in močno treščil ob tla.

Po koncu etape je imel slovenski as in trikratni zaporedni zmagovalec Vuelte močno okrvavljeno nogo in roko, držal pa se je tudi za komolec, ramo in prsi. Takoj po koncu etape je obiskal zdravnika, ki je kasneje v poročilu potrdil številne odrgnine, a cele kosti.

Kljub temu se je Roglič skupaj z ekipo Jumbo-Visma odločil, da zaradi posledic nesreče predčasno zaključi tekmovanje na dirki. Ekipa je sporočila, da so imeli velike načrte za zadnje dneve dirke, vendar jim to ni bilo usojeno.

V skupnem seštevku je Roglič pred 17. ekipo, ki bo na sporedu danes, zasedal drugo mesto, z zaostankom 1:26 minute.

Uredništvo DOSTOP.si , STA
Twitter Jumbo-Visma

Sorodni članki

Preberi še
Close
Back to top button