Delo

Obišči prvi spletni karierni sejem!

14. marca boste lahko prvič preko spleta obiskali karierni sejem.

Spletni karierni sejem je preprosta, pregledna in učinkovita oblika povezovanja iskalcev zaposlitve z delodajalci, saj poteka zelo podobno kot običajni karierni sejmi.

Glavna razlika je v tem, da delodajalci pri spletnem sejmu svoje podjetje in prosta delovna mesta predstavijo na virtualnih stojnicah, iskalci pa preko spletnih orodij stopijo v neposreden stik z njimi. Sodelovanje je preprosto tudi za tiste, ki niso najbolj vešči uporabe novih tehnologij, saj med postopkom prijave in sodelovanja uporabnike vodi intuitivna aplikacija, osebni pogovori pa potekajo preko preprostega klepetalnika ali orodja Skype.

Za vse, ki iščete nove zaposlitvene priložnosti, je sejem dobra priložnost za navezovanje povezav z delodajalci, kot tudi za tiste, ki zaposlitev že imajo, vendar so odprti za nove priložnosti. Spletno okolje namreč zagotavlja diskretnost, po drugi strani pa tudi učinkovitost, saj bo vsak udeleženec lahko v enem dnevu stopil v stik z več podjetji in obenem opravil uvodne razgovore kar iz udobja svojega doma.

Dogodek, s katerim boste stopili v korak s svetom pri uporabi sodobnih komunikacijskih orodij za karierne sejme, bo potekal pod okriljem kariernega portala Optius (Moja zaposlitev d.o.o.) v partnerstvu z Zavodom RS za zaposlovanje. Na portalu Optius so zadovoljni z dosedanjim odzivom slovenskih delodajalcev, saj je precej podjetij že potrdilo svojo udeležbo na sejmu

 

Zavod RS za zaposlovanje bo organiziral:

  • virtualni razstavni prostor, na katerem bodo obiskovalcem sejma ponudili vse informacije s področja dela Zavoda, s poudarkom na vseživljenjski karierni orientaciji in programih Zavoda,
  • vabijo vas k ogledu spletnega seminarja Zavoda na temo iskanja zaposlitve s pomočjo družbenih omrežij,
  • pripravili bodo izkustveni video na temo razvoja kariere kot izziva sodobnega posameznika. Predstavljen bo karierni razvoj na primeru posameznika, ki se je določil spremeniti svojo karierno pot in k temu aktivno pristopil.

Ekipa portala Optius že zbira prijave za sodelovanje na sejmu. Registriraš se lahko že z nekaj osnovnimi podatki na spletni strani sejma.

 

ZRSZ, mlad.si
 splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button