DeloOkolje

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji se udeležuje delovne akcije v Mariboru z naslovom »prEUredimo okolje«

V okviru Dneva za spremembe bodo zaposleni v Predstavništvu Evropske komisije v Sloveniji  za en dan v Mariboru postali prostovoljci.

Zavod PIP v okviru programa EUROPE DIRECT Podravje in v sodelovanju s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji organizira celodnevno delovno akcijo prEUredimo okolje, ki bo potekala v soboto, 9. aprila 2022 s pričetkom ob 9.20 uri.

Skupaj bomo zavihali rokave in z občani in občankami Mestne občine Maribor prispevali k lepemu, zdravemu in urejenemu okolju, ki prispeva h kvaliteti bivanja v mestu.

Ob 9.20 uri se bomo iz Glavnega trga, kamor vabimo tudi občanke in občane, da se nam pridružijo, s kolesi odpravili v Limbuš na lokacijo čistilne akcije »Moji odpadki, moja skrb«, ki jo organizirata podjetje Snaga in Mestna občina Maribor in skupaj z ostalimi prostovoljci in predstavniki Mestne občine Maribor, prispevali k uspešni izvedbi akcije. Kolesarjenja se bo udeležil tudi župan Mestne občine Maribor Aleksander Saša Arsenovič.

Nato se odpravimo proti Domu pod gorco, kjer bo oskrbovance doma ob 13. uri nagovorila vodja Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji dr. Jerneja Jug Jerše. Sledila bo akcija sajenja medovitih rastlin v okolici doma, kot prispevek k ohranjanju narave, ki predstavlja pomembno zavezo Evropske komisije in prispeva k ciljem Evropskega zelenega dogovora. Delovno akcijo bomo izvedli tudi v primeru slabega vremena.

Od besed je potrebno stopiti k dejanjem

Evropska unija načrtuje doseči podnebno nevtralnost z evropskim zelenim dogovorom, del katerega je tudi politika EU o odpadkih. Čisto okolje je namreč bistvenega pomena za zdravje in dobro počutje ljudi. Za zdravo okolje je bistvenega pomena tudi ohranjanje biotske raznovrstnosti.

Čebele in drugi opraševalci pripomorejo k ohranjanju ravnovesja v naravi, oprašijo skoraj tri četrtine vseh rastlin, s katerimi se proizvede 90 odstotkov svetovne hrane. Z sajenjem medovitih rastlin v okolici Doma pod gorco tako ne bomo prispevali le k boljšem počutju oskrbovancev doma, pač pa tudi k doseganju cilja EU, da do leta 2030 posadi 3 milijarde dodatnih dreves v EU v skladu z ekološkimi načeli. Skupaj je potrebno od besed prestopiti k dejanjem. Pridružite se nam tudi vi in postanite prostovoljec za en dan!

EUROPE DIRECT Podravje je osrednja informacijska služba za vsa splošna vprašanja v z vezi z EU, ki ponuja hitre odgovore, in zagotavlja najboljše vire informacij, nasvete, kontaktne podatke in daje informacije o pravicah in možnostih državljanov EU ter jim je na voljo v lokalnem okolju. Zagotavlja gradiva in prireja raznorazne dogodke. https://europedirect.si/sl.

Dogodek delno financira Evropska unija.

Zavod PIP
Zavod PIP

Sorodni članki

Back to top button