Kulsko

KMŠ te vabi, da za praznike napišeš pisma babici in dedku

Klub mariborskih študentov organizira projekt, kjer želijo v decembru osrečiti starostnike, ki bodo te praznike ponovno preživeli sami, odrezani od zunanjega sveta.

Za nami je že drugo leto globalne pandemije in eno najdaljših zaprtij države. Vsi se zavedamo, da je to močno prizadelo vse starostne skupine, predvsem starostnike, ki bivajo v domih za ostarele. Tam so bili namreč obiski omejeni. V Klubu mariborskih študentov zato želijo prebivalcem domov za starejše polepšati dneve. V ta namen so si zamislili projekt: Pisma babici in dedku.

KMŠ vsako leto decembra pomisli na najranljivejše skupine in posameznike, ki zaradi različnih težav nimajo možnosti doživljanja magičnih praznikov. Lani so v sodelovanju z društvom Humanitarček štirim starostnikom priskrbeli božično večerjo, letos pa si želijo starostnikom omogočiti občutek bližine. To bodo poskusili doseči z dopisovanjem z uporabniki Doma starejših občanov Tezno.

K sodelovanju vabijo vse, ki si tudi sami želite storiti nekaj lepega in omogočiti lepše praznike nekomu, ki ga težita osamljenost in pogost občutek odmaknjenosti od družbe.

Pisma zbirajo med 6. 12. 2021 in 15. 12. 2021 v Pisarni (Vetrinjska ulica 30). Če želiš sodelovati, v pismu zapiši: kratko predstavitev sebe (kdo si, kaj rad/a počneš …), kakšno lepo misel, vprašanje za svojega dopisovalca (lahko ga/jo povprašaš o hobijih, življenju v domu, najljubših prazničnih tradicijah, najlepših spominih …) in ne pozabi na svoj naslov, da ti lahko odpišejo.

V Klubu mariborskih študentov bodo nato tvoje pismo, skupaj s paketkom presenečenja, dostavili stanovalcem Doma starejših občanov Tezno.

Sporočajo še: obilico navdiha in iskric ob pisanju pisem!

KMŠ
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button