Tehnologija

Kakšne nevarnosti prinaša mešanje alkohola s pisanjem sporočil?

Kdaj si nazadnje vzel v roke mobilni telefon, ko si "bil v rožicah"? Si naredil kaj, kar si pozneje obžaloval? Pisal/a bivši/bivšemu, povedal/a nekomu, da ti je všeč, poslal/a golo fotografijo? Kaj so največje nevarnosti mešanja alkohola in pisanja sporočil?

Alkohol je lahko nevarna kombinacija z veliko stvarmi. Opozorjeni smo, da ne smemo piti in voziti, piti in iti v službo in podobno. Kaj pa čisto nedolžne stvari, kot je pisanje sporočil? Kaj je lahko tako nevarnega, če pa gre za nekaj, ko počnemo tako pogosto?

Alkohol vliva pogum

Gotovo imaš izkušnje iz svoje zadnje zabavne noči s prijatelji ali zabave na Štuku. Gre namreč za to, koliko pogumnejši si, ko si malo “pod vplivom”. Enako velja za vse, ki radi kaj spijejo in vzamejo v roke mobilni telefon. Že malo alkohola lahko vlije veliko poguma, sploh pri pisanju sporočil. Morda boš nekomu končno napisal, da ti je všeč. Morda boš svoji prijateljici napisala, da jo imaš rada. Morda pa boš napisal ali poslal nekaj, kar pozneje ne boš mogel več izbrisati.

alkohol, mobilni telefon, pisanje sporočil, pisanje sporočil pijan, nudes, seksualna sporočila, sext, sexting, seksualne fotografije, nevarnosti alkohola, zakaj je alkohol nevaren,
Mogoče si bil tudi že na sprejemnem delu, ko je nekdo menil, da je mešanje alkohola s pisanjem sporočil dobra ideja.

In zakaj ne gre za nevarnost mešanja alkohola z mobilnim telefonom na splošno? Zakaj je ravno pisanje sporočil in pošiljanje slik tako nevarno? Mogoče s tem še nimaš izkušenj iz prve roke, ampak vse, kar pošlješ digitalno, se na mobilnem telefonu shrani. Pa če so to slike ali sporočila. Sploh, če se pogovarjaš preko kakšne spletne aplikacije, saj je, čeprav gre za komunikacijo med dvema osebama, zadeva na internetu in vse, kar je na spletu, je težko odstraniti.

Pošiljanje seksualnih sporočil in fotografij

Če si spil nekaj alkohola in se nato počutiš pogumno, ni nenavadno, da boš vzel mobilni telefon v roke z namenom, da posebni osebi pošlješ kako eksplicitno sporočilo ali fotografijo. Tudi, če nimaš namena, pa je kar velika verjetnost, da te bo prava oseba v teh pogojih v to lažje prepričala. Kaj pa varno pošiljanje takih zadev?

alkohol, mobilni telefon, pisanje sporočil, pisanje sporočil pijan, nudes, seksualna sporočila, sext, sexting, seksualne fotografije, nevarnosti alkohola, zakaj je alkohol nevaren,
Ko nekaj spiješ, te lahko vsak hitreje prepriča v nekaj, česar drugače ne bi storil.

Koliko veš trezen o osnovnih napotkih varnega pošiljanja seksualnih sporočil in fotografij? Med drugimi so, da naj ne bo očitno, da si na fotografiji ti, da ne pošiljaj preko aplikacij, ki datoteke shranijo in podobno. Koliko napotkov se boš spomnil, ko boš pod vplivom alkohola? Mešanje alkohola s pisanjem sporočil je nevarno predvsem zaradi seksualnih zadev. Ne pozabi, da so trenutno na udaru tudi virusi, ki temeljijo ravno na tem, da izbrskajo tvoje intimne fotografije, da te lahko nato z njimi izsiljujejo. Zato se naslednjič odloči, ali boš v roke vzel kozarec ali pa mobilni telefon.

 

DOSTOP.si / MK
Pixabay, Unsplash

Sorodni članki

Back to top button