Glasba

Šourock 2022: slišali smo zadnje bende – kdo pa so finalisti?

Za nami je že tretji in hkrati tudi zadnji večer 19. Šourocka. Na Štuku so se tokrat predstavile skupine Lesni štromi, D'chymnyz, Pamži in The Crossroads. Končno pa tudi vemo, kdo bo nastopil na velikem finalu 19. oktobra, ko bomo dobili Bend Šourocka 2022.

Za nami je že tretji večer letošnjega Šourocka. Pretekli sredi se je na Štuku že predstavila deseterica dijaških in študentskih glasbenih skupin, na sklepnem dejanju predstavitvenih večerov pa se je včeraj predstavila še zadnja četverica. To so bili Lesni štromi, D’chymnyz, Pamži in The Crossroads.

“Drugače v Dolgi Gori tut repamo. Tak malo za foro”

Večer so otvorili Lesni štromi, četverica iz Dolge Gore, ki izvaja predvsem kitarsko glasbo. Energičen nastop so podkrepila direktna besedila, v katere se je splazil tudi kanček repanja.

Štuk, koncert, Šourock
V Štukovo dvorano je številne obiskovalce privabila že prva skupina večera, Lesni štromi.

Sledil je nastop D’chymnyz, skupine iz vseh slovenskih vetrov. Fantje namreč prihajajo iz Koroške, Primorske, Notranjske in Dolenjske, na Štukovem odru pa so postregli s kombinacijo funka, alternativnega rocka, diska in punka.

Štuk, koncert, Šourock
D’chymnyz so na Šourockovem odru tokrat stali že drugič.

Kot tretji so nastopili Pamži, ki jih ljubezen do glasbe spremlja že od osnovne šole, ko je skupina tudi nastala. Šesterica je prišla iz okolice Žalca, z dinamičnim in ubranim nastopom pa je bila dolgotrajnost te glasbene naveze več kot očitna.

Štuk, koncert, Šourock, Pamži
Zakaj “Pamži”? Ker je ta izraz najmanj dišal njihovi učiteljici iz osnovne šole.

Zadnji so na oder stopili “skrivnostni, mirni in skrivnostni” The Crossroads. Fantje iz Ljubljane trenutno snemajo prvi album Eye Of Li(f)e, glede na odličen nastop pa nihče ni posumil, da je bil to prvi koncert skupine. Trojica je v melodijah baladnega rocka zaključila septembrske srede dobre glasbe, Šourocka pa seveda še zdaleč ni konec.

Štuk, koncert, Šourock, The Crossroads
Štukov oder si bodo fantje iz The Crossroads zagotovo zapomnili za vedno, saj je bil prizorišče njihovega prvega nastopa.

… in finalisti so …

Po mnenju komisije in obiskovalcev preteklih glasbenih sred so si finale najbolj zaslužile skupine Smetnaki, The Crossroads, Lesni štromi in Mojstri pasivne agresije. Ti se bodo 19. oktobra pomerili na velikem finalnem večeru, na katerem bo, kot običajno, za dodatno zabavo poskrbljeno tudi s posebno nalogo za vse skupine. Lanski finalisti so prepevali Ota Pestnerja in Hazarde, kaj šourockove junake čaka letos?

Vse to in še več bomo izvedeli na finalu, ko bodo na Štuku nastopili tudi lanski zmagovalci, Jet Black Diamonds. Takrat pa bomo seveda tudi izvedeli, kdo bo nasledil fante iz Ajdovščine in postal Bend Šourocka 2022. Save the date!

Sara VOCOVNIK
Patrik KOCIPER
ikona snemalec Nejc VEHOVEC

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button