Glasba

Infected turneja – Tour dé Kauch

Infected gredo na kavč turnejo, morda tudi v tvojo dnevno sobo. Ne le s svojo glasbo, ampak dobesedno.

Mlada Ptujska skupina Infected se bo v oktobru podala na prav posebno vseslovensko turnejo. Ne bodo igrali po klubih, trgih ali kavarnah. Igrali bodo na kavčih, pri tebi doma, no skoraj tako.

Ideja se je razvila, ko so se letos februarja prvič udeležili Subkulturnega kavč festivala. Pol leta kasneje pa napovedujejo prvo vseslovensko kavč turnejo – Tour dé Kauch, ki vsebuje 8 koncertov.

Ideja je nastala med obiskom Subkulturnega kavč festivala.

“Je drugačno, intimno. Všeč nam je stik, ki ga ob takih koncertih lahko navežemo s publiko, medtem ko sedimo na kavču, srkamo limonado in preigravamo pesmi iz svoje plošče, ” je povedala pevka skupine, Katja Zinrajh.

Osem ljudi bo svojo dnevno sobo en večer spremenilo v koncertno prizorišče. Nastala bo točka druženja in povezovanja različnih generacij, kar nam je dan danes precej tuje. Vstop na dogodke bo prost, potrebna bo le predhodna najava zaradi omejenega števila obiskovalcev.

Infected so letos spomladi sodelovali tudi na Šourocku, kjer so se uvrstili v finale, njihov basist pa je prejel nagrado za naj basista.

 

 Taja ISLAMOVIČ
 arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button