KulskoPrehrana

Nova sladica Dragon’s Breath je lahko nevarna

Se lahko poškoduješ s sladico? Ja!

Nevarne so lahko tudi sladice, še posebej če so prelite s tekočim dušikom. Dragon’s Breath je ena izmed njih, povzroči pa lahko hude opekline rok, ustne votline ali celo oči.

Zagotovo si se tudi ti že naučil, da vse, kar piše na internetu, ni resnično. To vključuje tudi fotografije, videe in viralne trende oz. »viral challenges«. Saj se še spomniš plank izziva, za katerega si moral posneti fotografijo, na kateri ležiš na nenavadni lokaciji. Zagotovo poznaš tudi najnovejši challenge, pri katerem moraš skočiti iz vozečega avtomobila in plesati na pesem »In My Feelings«, medtem ko se avtomobil premika.

Seveda je vsem izzivom skupno, da so bolj privlačni (in bodo na spletu dosegli več gledalcev), če so nevarni. Še en nedavni in zelo nevaren izziv se imenuje »The Deodorant Challenge«, pri katerem celotno vsebino deodoranta popršiš po svoji koži. In seveda dobiš ozebline.

 

Zmajev dih

Nevarnost pa je tudi ena izmed ključnih sestavin zadnje internetne senzacije: sladice »Dragon’s Breath«. Nastala je v kuhinji znanega chefa Jose Andres-a, ki je v svoji restavraciji v Los Angelesu na enak način serviral karamelno pokovko. Sladica je ime dobila po dimu, ki ga izdihaš skozi nos in usta, ko poješ kroglico zmajevega diha. Ob tem nastanejo osupljivi videoposnetki ali fotografije, ki so v trenutku osvojili internet in Združene države Amerike. Tam lahko zmajev posladek kupiš v vsakem nakupovalnem središču, ob nepravilnem zaužitju pa lahko pride do poškodb.

Dragon’s Breath so majhne, sladke kroglice prelite s tekočim dušikom, ki v trenutku zamrznejo na -160 °C. Tisti, ki si jih privoščijo, jih naj ne jejo s prsti in jih naj pred zaužitjem popihajo, da izpari ves tekoči dušik. Če pride tekoči dušik v stik z našo kožo, lahko dobimo hude opekline rok, ustne votline ali pa celo oči, če te pridejo v stik s tekočim dušikom.

Če pri uživanju sladice ne upoštevamo navodil, lahko pride do poškodb, ki bodo potrebovale zdravniško pomoč.
Če pri uživanju sladice ne upoštevamo navodil, lahko pride do poškodb, ki bodo potrebovale zdravniško pomoč.
Bodi previden!

Te še vedno mika, da bi poskusil zmajevo sladico? Na socialnih omrežjih lahko najdeš opozorila tistih, ki so si z njo opekli jezik, usta, nebo ali pa brbončice. Nekaj je tudi takih, ki so se morali zateči po zdravniško pomoč, saj so utrpeli hujše poškodbe.

Če se kljub temu odločiš, da boš poskusil Dragon’s Breath, pa upoštevaj navodila, ki ti jih bo predal prodajalec. Ne bodi eden izmed tistih, ki bi se za dobro fotografijo ali videoposnetek brez zadržkov izpostavili nevarnosti. Prepričaj se, da prodajalec ve kaj počne in da je sladica varna. Na tak način boš brez skrbi dihal kot zmaj.

 

 

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGDOSTOP.si / UK
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780Glutto

Sorodni članki

Back to top button