GlasbaOkolje

Korošci za Koroško: Dobrodelni koncert sklenil roke za skupno dobro

Včeraj je v Športni dvorani Prevalje potekal eden izmed večjih dobrodelnih koncertov, ki je skupaj povezal številne koroške glasbenike. Zbirali so prostovoljne prispevke za pomoč vsem Korošcem, ki so jim nedavne poplave spremenile življenje.

Športno dvorano Prevalje so včeraj zapolnili priljubljeni avtorji: Luka Basi, Eva Boto, BQL, Ditka, Nastja Gabor, Milan Kamnik ter številni drugi. Ti so na koncert prišli s posebnim ciljem – izraziti sočutje in solidarnost ob poplavah, ki so doletele Koroško in mnogim spremenile življenje. Spoznali smo zgodbe upanja ter s skupnimi močmi mnogim omogočili pomoč.

Dobrodelni prispevek za otroke in odrasle

Na koncertu so se zbirali prostovoljni prispevki namenjeni prizadetim družinam ter otrokom. Organizatorji bodo s pomočjo izkupička otrokom omogočili oddih na morju in jim pomagali tudi s strokovno podporo ter delavnicami, ki bi jim omogočale nov začetek. Polovica izkupička pa bo kot pomoč pri sanaciji namenjena družinam. Glavna ideja (ali rdeča nit) koncerta so bile zgodbe upanja – posvečene vsem tistim, ki jim je od vsega ostalo prav upanje. V tej situaciji ponudiš tisto, kar lahko ponudiš.

Po pogovoru s predsednico Zveze Prijateljev Mladine smo spoznali, da prispevki ne bodo namenjeni le letovanju otrok. S skupno pomočjo želijo otrokom omogočiti ponoven zagon in občutek upanja, mogoče tudi miru ob napetih trenutkih. »Doslej smo zbrali nekaj več kot 720 tisoč evrov, gre za materialno in finančno pomoč družinam, ki jo potrebujejo. Družine, otroci, mladostniki res potrebujejo takojšno pomoč in jo bodo potrebovali še naprej,« je povedala.

Predsednik Rotary kluba Slovenj Gradec, Boštjan Gorenšek, je bil ponosen in zelo vesel, da so se koroški glasbeniki tako pozitivno odzvali. Župan Občine Prevalje se je v svojem nagovoru zahvalil vsem, ki so in še pomagajo vsem prizadetim. Za pomoč so hvaležni vsem, ki so pomagali soorganizirati koncert.

| Avtorji so s svojimi nastopi …
| razveselili …
| in osrečili …
| otroke, mladostnike in odrasle.

  Kakšno je stanje?

  Nekaj časa nazaj smo se posvetili posledicam, ki jih je voda pustila na ljudeh. Spregovorili smo o njihovem počutju, o viziji za prihodnost in o strahu. Kdo bi si mislil, da bo po tolikšnem času stanje še vedno takšno? Mnoge ceste še vedno niso prevozne, voda se še vedno pije iz plastenk. Ob vsakem dežju se pojavi strah pred plazovi in mnogi še vedno iščejo nova stalna prebivališča. Upajmo, da jim bodo prostovoljni prispevki vsaj malce pomagali.

  poplave
  Nikakor ne smemo pozabiti na posledice, ki so jih na ljudeh pustile poplave.

  Dobrodelni koncert osrečil vse otroke

  Na dobrodelnem koncertu sta nastopali tudi učenki OŠ Franja Goloba Prevalje. Pesmi sta posvetili svoji prijateljici in sošolki, katere družino so prizadele poplave in jim celo odnesle hišo. Vidimo, da tudi mlajši gojijo željo po pomoči in so pogosto vzgled – oblikujejo zgodbe upanja.

  Vsi smo uživali ob zvokih znanih glasbenikov, še posebej mlajši, ki so se koncerta udeležili skupaj s starši. Plesali so po dvorani in z veseljem snemali svoje najljubše pevce. S skupnimi močmi vračamo življenje na stare tire.

  Koliko smo zbrali?

  Po končanem koncertu je eden izmed organizatorjev koncerta Luka Basi ponosno pokazal težko pričakovano številko. Včeraj smo (skupno) zbrali preko 34.115 evrov. Kot so povedali tudi vsi ostali organizatorji dogodka (Občina Prevalje, BALU, Rotary club Slovenj Gradec, Rotary Distrikt 1912 in Zveza prijateljev mladine): »S skupnimi močmi zmoremo vse.« Mi pa dodajamo: »S skupnimi močmi zmoremo vse … in še več.«

  Iva KNEZ
  Iva KNEZ, Arhiv DOSTOP.si

  Iva Knez

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button