KulskoKultura

Natečaj za scenariste

AGRFT in DSR SCENARISTI podeljujeta Grossmanovo nagrado.

Akademija za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFDT) Univerze v Ljubljani in DSR SCENARISTI razpisujeta scenaristični natečaj za Grossmanovo nagrado 2018. Na natečaju lahko sodelujejo študentje slovenskih univerz.

Na natečaju lahko sodeluješ z izvirnimi scenariji za kratki igrani film ali kratko televizijsko dramo.

Natečaj je anonimen, scenariji naj bodo oddani pod šifro. Z isto šifro naj bo označena zaprta kuverta, v kateri naj bodo zapisani podatki o avtorju: ime, priimek, naslov, e-poštni naslov, telefonska številka in potrdilo o vpisu v tekočem študijskem letu.

Prejeta dela bo ocenila žirija, sestavljena iz pedagogov in predstavnika študentov UL AGRFT.

Žirija bo nagradila največ dva scenarija in zneskov nagrad ne bo delila med več scenarijev, lahko pa opozori na posebno kvaliteto nenagrajenih scenarijev in povabi avtorje k sodelovanju. Žirija si pridržuje pravico, da katere od nagrad ne podeli.

Rok za prijavo je 5. december.

Avtor prvonagrajenega scenarija bo prejel odkupno nagrado v višini 1000 evrov (donator DSR SCENARISTI), avtor drugonagrajenega scenarija pa odkupno nagrado v višini 600 evrov. Vsi sodelujoči bodo po e-pošti obveščeni o izidu natečaja najkasneje do 31. decembra 2018.

Z izplačilom nagrade pridobi UL AGRFT pravico, da po nagrajenih scenarijih posname študijski film ali televizijsko dramo brez kakršnih koli materialnih obveznosti do avtorja scenarija. Ta pravica vsebuje tudi pravico adaptacije nagrajenega scenarija. Če UL AGRFT v petih letih od dne, ko je bila izplačana nagrada, ne posname filma, preidejo vse pravice nazaj na avtorje scenarijev.

Priporočajo pisanje v standardni obliki za scenarije. Pomagate si lahko tudi s pisanju scenarijev namenjenimi orodji (npr. brezplačni poslovenjeni program celtx).

Več o nagradi sami in dosedanjih zmagovalcih si lahko prebereš na spletni strani AGRFT.

Štirje izvodi scenarija morajo biti poslani najkasneje do
5. decembra 2018 na naslov:
UL AGRFT »Grossmannova nagrada«
Nazorjeva 3, 1000 Ljubljana

Vsak študent lahko na natečaj prijavi samo en scenarij.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGAGRFT
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button