Tehnologija

Musk: Glasbo bomo lahko poslušali preko čipa v možganih

Skrivnostni startup Elona Muska Neuralink dela na možgansko-računalniški interakciji. Ta bi naj omogočila predvajanje glasbe v možganih.

Musk, ki ga poznamo kot ustanovitelja Tesla in SpaceX, je v prihajajočem mesecu pripravljen razkriti informacije skrivnostnega startup podjetja. Kljub temu pa že zdaj preko svojega Twitter kanala javnosti sporoča določene podrobnosti glede tega.

Musk je v odgovor računalniškemu inženirju Austinu Howardu potrdil, ko ga je ta prek Twitterja vprašal, če bomo z implementacijo neuralinka glasbo lahko poslušali neposredno iz čipa.

Pozitivno je odgovoril tudi na vprašanje, če bo lahko neuralink pomagal nadzorovati hormonske ravni in jih uporabiti nam v prid (izboljšanje sposobnosti in razuma, pomoč pri tesnobi itd.).

Neuralink je od ustanovitve leta 2016 do zdaj imel le eno javno predstavitev tega kako bo delovala (njihova) tehnologija. Na dogodku, ki se je odvil leta 2019, je Musk izjavil, da podjetje dela na napravi, ki bi zagotavljala neposredno povezavo med računalnikom in čipom, ki bi bil nameščen na možganih.

Tovrstno tehnologijo bi najprej uporabili na ljudeh, ki trpijo za raznimi možganskimi in nevrološkimi boleznimi, kot je recimo Parkinsonova bolezen. Glavni cilj podjetja Neuralink pa je, da bi ljudem omogočili konkuriranje napredni umetni inteligenci.

Glede na navedbe Elona Muska bo proces vstavljanja čipa podoben laserski operaciji oči.

 

DOSTOP.si (vir)
Pixabay

Sorodni članki

Back to top button