Tehnologija

Facebook po svetu že z novo storitvijo Facebook News

Facebook je naznanil novo storitev za uporabnike. Stran Facebook News bo ponujala deloma brezplačen dostop do novic v sodelujočih medijih. Storitev naj bi že začela delovati, vendar še ne za vse in ne povsod.

Najprej bo storitev Facebook News na voljo v nekaterih delih ZDA. Na voljo bodo tudi lokalne novice iz večjih mest, kot so New York, Los Angeles in Chicago. K sodelovanju so se prijavili Wall Street Journal, Washington Post, USA Today, Buzzfeed in NBC.

Facebook News bo prikazoval poosebljene novice, torej tiste, za katere bodo uporabniki izrazili interes.

Facebook bo medijem plačeval za objavo vsebin na svoji aplikaciji. Uporabniki bodo sicer lahko do nekaterih zgodb prišli brezplačno, za druge pa jim bo omogočen dostop po plačilu.

Facebook News bo uporabnikom omogočil več nadzora nad novicami, ki jih bodo prebrali, in jim omogočili brskanje po širši paleti novic znotraj aplikacije. Tam torej ne bo lažnih novic, po katerih širjenju je Facebook znan zkupaj z drugimi socialnimi omrežji.

Na svoj račun bodo prišli predvsem konservativci, ki se že leta pritožujejo, da Facebook zatira novice in mnenja, ki bi jih zanimala. Z druge leve strani pa letijo kritike, da nekritično omogoča objavo lažnih informacij in političnih trditev.

 

 STA
 Unsplash

Sorodni članki

Back to top button