Glasba

Igraš godalo ali trobilo? Študentski orkester Maribor te vabi v svoje vrste

Igraš trobento, morda violino, pozavno ali rog? Bi svojo glasbo rad delil z drugimi? Ali pa bi rad le spoznal nove ljudi in svoj prosti čas preživljal v odlični družbi ter ob spremljavi glasbe? Začenja se nov semester, zato te Študentski orkester Maribor vabi, da se jim pridružiš.

Študentski orkester Maribor v svoje vrste vabi (študente) glasbenike, ki se z glasbo ukvarjajo ljubiteljsko ali pa so čisto pravi profesionalci. Veseli bodo tudi takih, ki bodo morali iz svojega instrumenta najprej obrisati nekaj prahu. Važno je le, da si pripravljen spoznati odlično družbo glasbenikov in nekaj svojega prostega časa posvetiti vajam. Iščejo predvsem študente, ki igrajo katerega izmed trobil ali godal.

Vaje potekajo ob ponedeljkih med 19.00 in 21.00 uro.

Orkester igra večinoma filmsko glasbo, priredbe pop pesmi, včasih pa se v repertoarju znajde tudi kakšna klasična skladba. Preigravajo tudi jazz in folk komade, ki skupaj s preostalimi skladbami najbolj zaživijo šele na koncertu, kot na primer na božičnem koncertu Medicinske fakultete UM leta 2019.

Žal je sekcija pihal in tolkal že polna, zelo veseli pa bodo trobil in godal. Igraš katerega izmed naštetih instrumentov?

Če se želiš pridružiti orkestru ali le izvedeti več informacij, jim lahko pišeš na studentskiorkestermb@gmail.com ali pa jih kontaktiraš preko FB. Tvoje družbe bodo veseli kar takoj, sicer pa bodo sprejeli tudi kasnejše prijave.

Uredništvo DOSTOP.si
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button