IzobraževanjeTehnologija

Let’s Guide na voljo v več jezikih

Spletna platforma Let’s Guide na voljo v vseh jezikih projektnega konzorcija

Projektni partnerji mednarodnega strateškega partnerstva na področju izobraževanja odraslih »Let’s Guide«, katerega aktivnosti v Sloveniji vodi Univerza v Mariboru, so vzpostavili platformo za spletno usposabljanje bodočih podjetnikov.

Platforma ponuja brezplačno spletno usposabljanje za tiste, ki razmišljajo o začetku podjetniške kariere (odrasli z nekajletnimi in dolgoletnimi delovnimi izkušnjami, potencialni podjetniki, samozaposleni in nezaposleni) ter za vse, ki se zanimajo za izboljšanje podjetniških veščin. Spletna platforma Let’s Guide je tako že na voljo v španskem, švedskem, poljskem, grškem, italijanskem in slovenskem jeziku. Vsebina je tematsko razdeljena v 5 glavnih podjetniških kompetenc. Po izbiri kompetence se bo uporabnik pomaknil iz temeljne učne vsebine do interaktivnih učnih scenarijev in videoposnetkov; vse do kviza, kjer bo lahko preveril svoje znanje. Projekt »Let’s Guide« se bo zaključil 31. avgusta 2018, v okviru projekta pa so pripravili tudi priročnik s praktičnimi napotki za trenerje usposabljanj.

Projektna skupina je zaključila tudi pripravo zadnjega intelektualnega dosežka projekta – priročnika za vodje izobraževanj s praktičnimi napotki, kako uporabiti program Let’s Guide in interaktivne učne scenarije v vaši učilnici. Dokument je zasnovan za podporo mentorjem potencialnih podjetnikov, samostojnih podjetnikov in brezposelnih v starosti od 30 do 45 let, s srednjo ali dolgo delovno izkušnjo skozi razvijanje svojih sposobnosti in kompetenc v zvezi z uspešnim podjetništvom. Dokument vsebuje akademske vsebine, primere praktičnih vaj, tehnični opis platforme in zunanjih virov ter materiale v zvezi z internacionalizacijo. Priročnik vodi trenerje med izvajanjem in uporabo orodja Let’s Guide. Dokument olajša prenos znanja in opozarja na ključne učne rezultate. Uporablja se lahko kot priročnik za organiziranje notranjega usposabljanja v organizacijah, združenjih in podjetjih ali za samostojno učenje in samorazvoj.

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGUM
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=780splet (vir)
https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGLet’s Guide Project

Sorodni članki

Back to top button