Izobraževanje

Živa Šuta je najboljša študentka 2021/22 na Univerzi v Mariboru!

Na razpis Najboljši študent Univerze v Mariboru v študijskem letu 2021/22 je prispelo 27 popolnih vlog iz 13 fakultet. Razpis, ki letos poteka že 10. leto, je način s katerim želi Univerza v Mariboru in sodelujoči partnerji nagraditi najboljše študente in študentke za njihovo študijsko odličnost in jih motivirati pri nadaljnjem izobraževanju, raziskovanju in delu.

Ob Živi najboljša še Nejc Novak in Martin Domajnko

Univerza v Mariboru je že deseto leto zapored izvedla tradicionalni razpis za izbor najboljšega študenta UM. Danes je potekala slavnostna prireditev, na kateri so razglasili najboljše tri uvrščene in razkrili rezultate razpisa.

Naziv najboljši študent Univerze v Mariboru v študijskem letu 2021/22 je na podlagi ocene strokovne komisije in po vnaprej postavljenih kriterijih dobila študentka Pravne fakultete UM – Živa Šuta. Drugo uvrščen je bil študent Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM – Nejc Novak. Tretje mesto pa je pripadlo študentu Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM, Martinu Domajnku.

Nagrajenci bodo prejeli denarne nagrade, ki jih je prispevala GENERALI zavarovalnica d. d., in sicer bo najboljša študentka Univerze v Mariboru prejela zavidljivo denarno nagrado v višini 1.000 €, drugo uvrščen 600 € in tretje uvrščeni 400 €.

Raziskovalka, tutorka, soavtorica znanstvenega članka in vrhunska študentka

živa šuta

Strokovna komisija za izbor najboljšega študenta Univerze v Mariboru, ki ji je predsedoval prof. dr. Urban Bren, je v pestrem izboru prejetih vlog izbrala študentko, ki se lahko pohvali z večkratno uvrstitvijo med najboljših 5% študentov v generaciji in s povprečno oceno 9,73, na 2. stopenjskem študijskem programu Pravne fakultete UM.

Živa Šuta je prejemnica dveh Perlahovih priznanj, soavtorica znanstvenega in strokovnega članka, prejemnica nagrade za najboljšo študentko 1. stopnje Mestne občine Ptuj, sodelovala pa je tudi na mnogih študentskih raziskovalnih projektih, kot so Zaščita žvižgačev – od pravne ureditve do novinarske prakse – WHISTLE, FBB UM o nadzoru nad delom policije – Ureditev na Hrvaškem in Temeljne pravice in izzivi digitalizacije: od pravne ureditve do prakse – TEMDIG. Poleg vseh dejavnosti sodeluje na fakulteti tudi kot tutorka, v sodelovanju z ekipo pa je pridobila tudi mednarodni nagradi za dosežke na mednarodnem tekmovanju Phillip C. Jessup International Moot Court Competition.   

Danes pa je s ponosom v svojo zbirko priznanj dodala tudi nagrado za najboljšega študenta oziroma študentke UM v študijskem letu 2021/2022.

Brezhiben študijski uspeh in udeleženec številnih projektov

Drugo mesto pripada Nejcu Novaku, študentu magistrskega študija Fakultete za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo UM. Na 2. stopnji študija se lahko pohvali s povprečjem ocen 10.00, kar ga uvršča tudi med najboljših 5% njegove generacije.

Poleg brezhibnega povprečja pa mu je 2. mesto zagotovila tudi Rektorjeva nagrada, visoka uvrstitev na študentskem natečaju Idejna in grafična zasnova Vurnikove poti po Radovljici in sodelovanje na projektih kot so Neptune, Učni park “Sonce” v občini Ruše in Interdisciplinarni pristop k idejni zasnovi Muzeja industrijske dediščine Maribora – Podzemni rovi Tezno. Študent je za nagrado nanizal tudi ostala sodelovanja v sklopu Univerze v Mariboru, pri tem pa bil soavtor strokovnega članka in avtor poglavja v monografski publikaciji.

Ob vrhunskem uspehu še projektno delo in zmaga na tekmovanju

martin domajnko

3. mesto je dosegel študent FERI UM, Martin Domajnko. Tudi on se lahko pohvali s povprečjem ocen na 2. stopnji 10.00, kar ga uvršča med najboljših 5% njegove generacije. Poleg povprečja, pa so mu 3. mesto zagotovili različni projekti, raziskovalna dela, nagrade in strokovni članki.

Martin Domajnko je sodeloval na konferenci SQAMIA 2022 v Novem Sadu in konferenci Student Computer Science Conference. Skozi leta na študiju je bil vključen v projekte Inštituta za informatiko, in sicer Projekt EduCTX, Projekt Block.IS, Projekt iPOT in Projekt EBSI. Odličen dosežek s katerim se lahko pohvali je tudi zmaga v tekmovalnem delu FERI jesenske šole “Blockchain aplikacije – razvoj decentraliziranih rešitev”.

UM
UM

Sorodni članki

Back to top button