NoviceŠport

Svetovne unverzitetne igre so se začele: končana sta že dva tekmovalna dneva

S petkovo slovesno otvoritvijo so se pričele Svetovne univerzitetne igre v Čengduju na Kitajskem. V prvih dveh tekmovalnih dneh so se pomerili lokostrelci, strelci in ritmični gimnastičarki.

Ogenj bo gorel vse do 8. avgusta

V petkovih večernih urah so se na prizorišču Dong’an Lake Sports Park Stadium uradno začele Svetovne univerzitetne igre s čudovito otvoritveno slovesnostjo. Igre je slavnostno odprl predsednik Kitajske Xi Jinpig, medtem ko so znani olimpijski in svetovni športniki Kitajske prižgali univerzitetni ogenj.

Slovenija je na otvoritev prišla z 31 člani odprave, zastavo sta ponosno nosila Sara King in Filip Jakob Demšar, ki bosta naše barve zastopala v športni gimnastiki in atletiki.

Slovenska delegacija se je zgodaj popoldne srečala tudi s slovensko veleposlanico na Kitajskem. Veleposlanica se je pripeljala iz Pekinga prav z namenom, da bi pozdravila športnice in športnike ter jim pri doseganju rezultatov in ostalih življenjskih ciljev zaželela veliko uspehov.

svetovne univerzitetne igre | Slovenska univerzitetna reprezentanca na otvoritvi Svetovnih univerzitetnih iger.
svetovne univerzitetne igre | Srečanje reprezentance z veleposlanico.

  Sergej Podkrajšek iz FERI osvojil 17. mesto

  Edini slovenski predstavnik lokostrelstva na tokratnih Svetovnih univerzitetnih igrah, Sergej Podkrajšek, študent FERI UM, je že v soboto zaključil svoje nastope. V disciplini ukrivljen lok je dosegel končno 17. mesto, ko je po preboju med 24 najboljših univerzitetnih lokostrelcev z ukrivljenim lokom, moral priznati premoč Korejca.

  Poleg lokostrelcev so s tekmovanjem začeli tudi strelci in strelke. V soboto sta se v kvalifikacijah pomerila Jagoda Tkalec, študentka Fakultete za družbene vede, Univerze v Ljubljani, v disciplini zračna pištola, 10 m. Tekmoval je tudi Jože Čeper, študent Višje strokovne šole na Šolskem centru za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana, v disciplini športna pištola, 25 m. Jagoda je po kvalifikacijah takoj nadaljevala tekmovanje in osvojila končno 29. mesto.

  svetovne univerzitetne igre | Jože Čeper je osvojil končno 17. mesto.
  svetovne univerzitetne igre | Jagoda Tkalec med streljanjem.

   V popoldanski urah sta se predstavili tudi slovenski ritmični telovadki, ki sta nastopali v mnogoboju, tokrat sta prikazali nastopa z žogo in obročem. Brigita Krašovec, študentka Biotehniške fakultete, UL in Nastja Podvratnik, študentka višje strokovne šole na Biotehniškem izobraževalnem centru Ljubljana, sta na nastopih prikazali dobro predstavo in osvojili 9. mesto (Brigita) in 30. mesto (Nastja) z obročem, ter 11. mesto (Brigita) in 26. mesto (Nastja) z žogo.

   Drugi tekmovalni dan: Čeper do 17. mesta, telovadki skupno 13. in 29.

   Jože Čeper je v dopoldanskih urah nastopil še v 2 delu kvalifikacij, a žal v zadnjih dveh nizih ni imel dovolj mirne roke, da bi uspel nadaljevati tekmovanje za višja mesta. Zasedel je končno 17. mesto v streljanju s športno pištolo na 25 m. V nadaljevanju iger ga čaka še streljanje z zračno pištolo na 10 m najprej posamično in nato še ekipno z Jagodo Tkalec.

   svetovne univerzitetne igre
   Brigita Krašovec in Nastja Podvratnik.

   Drugi tekmovalni dan se je bil rezerviran tudi za slovenski ritmični telovadki, ki se žal z sobotnim nastopom z obročem in žogo nista uspeli prebiti v finale. Kljub temu sta v nastopu s trakom in kiji pokazali dobro pripravljenost in eleganco ter zasedli skupno, Brigita Krašovec 13. mesto, ter Nastja Podvratnik 29. mesto.

   Danes se Svetovne univerzitetne igre nadaljujejo s tretjim tekmovalnim dnevom.

   SUSA / EJ
   SUSA

   Sorodni članki

   Back to top button