Novice

SPM – serija Evropskih piknikov/razprav Zavoda PIP za dijake

Zavod PIP v prihajajočem tednu organizira štiri dogodke, v okviru katerih bodo razpravljali o trajnostnem kmetijstvu, medijski pismenosti, vključevanju skupnosti v zeleni prehod in ustvarjalni generaciji mladih.

V ponedeljek (11. aprila) bodo na Šoli za ekonomijo, turizem in kmetijstvo (Srednješolski center Ptuj) pripravili razpravo na temo trajnostnega kmetijstva. O doseganju ravnovesja med okoljsko, gospodarsko in družbeno trajnostjo v kmetijstvu bodo z udeleženci razpravljali: Franc Bogovič (poslanec v Evropskem parlamentu), Anja Mager (predsednica Zveze slovenske podeželske mladine) in Andrej Rebernišek (direktor Kmetijsko-gozdarskega zavoda Ptuj). Dogodek se začne ob 10. uri.

Že naslednji dan (12. aprila ob 10. uri) se bo na Srednji ekonomski šoli in gimnaziji Maribor odvila razprava o medijski pismenosti. Na dogodku bodo gostili evropsko poslanko Ireno Jovevo, ustanoviteljico otroškega spletnega časopisa Časoris in poznavalko področja medijske pismenosti dr. Sonjo Merljak Zdovc in odgovornega urednika časopisa Večer Matijo Stepišnika.

V sredo (13. aprila) se odpravljajo v Hoče, kjer bomo v tamkajšnjem Kulturnem domu organizirali razpravo o vključevanju skupnosti v zeleni prehod. Ali lahko dosežemo zeleni prehod brez aktivne vključenosti ljudi (tudi na lokalni ravni)? Odgovor na to vprašanje in številna druga bodo iskali: dr. Marko Soršak (župan občine Hoče – Slivnica), Bojan Golčar (direktor Zavoda PIP in vodja Regionalnega stičišča NVO Podravja) in Ana Florjančič (predstavnica gibanja Mladi za podnebno pravičnost). Dogodek se začne ob 17. uri.

Serijo EU razprav v lokalnem okolju bodo zaključili v petek (15. aprila) na Gimnaziji Ormož. Tema dogodka je ustvarjalni potencial mladih. V razpravi z udeleženci se nam bodo pridružili: dr. Milan Brglez (poslanec v Evropskem parlamentu), Igor Jesih (podsekretar na Uradu za mladino RS in koordinator evropskega leta mladih v Sloveniji) in Viki Ivanuša (direktorica Ljudske univerze Ormož). Dogodek se začne ob 13.15. uri.

Razprave so del serije dogodkov, ki so jih poimenovali »Evropski pikniki« in jih izvajajo v okviru projekta Evropa na našem pragu.

Zavod PIP
Zavod PIP

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button