Kulsko

Igre lakote bodo dobile predzgodbo v knjižni in filmski različici

Akcijska znanstveno-fantastična drama Igre lakote bo dobila predzgodbo v knjižni in filmski različici. Roman, ki se bo dogajal šest desetletij pred trilogijo, bo po napovedih založnika izšel prihodnje leto. Načrtovana pa je tudi že filmska različica.

V novi knjigi Igre lakote se bo avtorica Suzanne Collins vrnila v temačni post-apokaliptični svet države Panem. Panem je ustvarila v svoji romaneskni trilogiji. Po kateri je bila posneta odmevna filmska franšiza, v kateri je zaigrala Jennifer Lawrence.

Zgodba se bo dogajala 64 let pred dogodki iz originalne trilogije Igre lakote.

Trilogija, ki je bila prodana v več kot 100 milijonih izvodov, pripovedujejo o najstnici Katniss Everdeen. Katniss nastopa v smrtonosnih Igrah lakote, kjer so tekmovalci prisiljeni ubijati drug drugega za zabavo elite. Igre v živo prenašajo vse TV postaje v državi.

Novi roman se bo dogajal 64 let pred dogodki iz trilogije, v obdobju, znanem kot “temačni dnevi”, ko si je ljudstvo prizadevalo, da bi se po vojnem opustošenju ponovno postavilo na noge, je napovedala Suzanne Collins.

Po knjižni trilogiji so bili posneti štirje filmi – po zadnjem delu sta bila posneta dva – ki so Jennifer Lawrence izstrelili med zvezde in po svetu zaslužili 2,97 milijarde dolarjev.

Iz filmskega studia Lionsgate so sporočili, da je že načrtovan tudi film. Kot je povedal predsednik Lionsgate Motion Picture Group Joe Drake, nestrpno pričakujejo izid novega romana Suzanne Collins. Dodal je, da so tekom njegovega nastajanja v stiku s pisateljico ter da se že veselijo sodelovanja z njo pri filmu.

Pisateljica je še povedala, da bo novi roman “raziskoval stanje narave, kdo smo in kaj menimo, da je potrebno za preživetje”. Knjiga, ki zaenkrat še nima naslova, bo izšla 19. maja 2020.

Za neučakane lahko na naši strani najdete priporočila za poletno branje.

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button