Izobraževanje

Poslančev dnevnik še naprej odpira vrata v Evropski parlament

Poslančev dnevnik je projekt, ki mladim približuje delo naših poslancev v Evropskem parlamentu. Z vpogledom v njihov vsakdan se lahko približamo političnemu dogajanju in spoznamo, kako poteka evropska politika. Tokrat bomo podrobneje spoznali zapise Irene Joveve in dr. Milana Zvera.

Projekt Poslančev dnevnik je v sklopu programa Aktivna mariborska mladina, ki ga delno financira Mestna občina Maribor, izvaja pa Zavod PIP. V sodelovanju s poslanci Evropskega parlamenta skozi zapise mladim približujejo delo in vsakdan slovenskih evropskih poslancev.

Projekt sestavlja sedmerica politikov

V preteklih tednih smo že podrobneje spoznali zapise petih poslancev: Franca Bogoviča, mag. Tanje Fajon, dr. Klemna Grošlja, Romane Tomc in dr. Milana Brgleza. Serijo predstavitev zaključujemo s preostalima poslancema iz sedmerice piscev zapisov projekta Poslančev dnevnik, Ireno Jovevo in dr. Milanom Zverom.

Irena Joveva: “ostanite zdravi, ostanite doma in (p)ostanite ljudje!”

Irena Joveva je poslanka Liste Marjana Šarca (LMŠ) in Renew Europe (RE), trenutno pa kot evropska poslanka opravlja svoj prvi mandat.

Poslanka svoje zapise začenja “63. marca 2020”, v dolgih dnevih, ko se je med nami začel širiti virus COVID-19. Sledijo zapisi o aktualnih projektih, dogajanju v evropski politiki, problematiki lažnih informacij in pomenu kulture. V enem izmed zadnjih zapisov pa bralcem sporoči, da je začela užiti sadove materinstva.

Europe Direct Podravje, Zavod PIP, Irena Joveva, evropski parlament, dr. Milan Zver, politika, politično dogajanje,
Irena Joveva svoje zapise popestri z uporabo emotikonov in fotografij.

Dr. Milan Zver: “zmoremo ne samo obstati, ampak postati najboljši”

Dr. Milan Zver je poslanec Slovenske demokratske stranke (SDS) in Evropske ljudske stranke (ELS). V Evropskem parlamentu trenutno teče njegov tretji mandat.

Europe Direct Podravje, Zavod PIP, Irena Joveva, evropski parlament, dr. Milan Zver, politika, politično dogajanje,
Poslanec stranke SDS, dr. Milan Zver se mladim bralcem približuje z njim aktualnimi tematikami.

Tudi dr. Zver svoje zapise začenja s takrat (in še danes) aktualno tematiko: izbruhom novega koronavirusa. Nadaljuje z nagovarjanjem mladih glede pomena samostojne poti Slovenije kot države, kmalu pa izpostavi nestanovitno politično dogajanje v Belorusiji. Tudi sicer vsebine svojih dnevnikov prilagaja osrednji ciljni skupini, mladim, in piše o programu Erasmus+, šolanju na daljavo, “zrelostnem izpitu” – maturi itd.

Enega izmed zadnjih zapisov dr. Zver posveti slovenskemu predsedovanju Sveta EU in podrobneje opiše prioritete slovenskega predsedovanja.

Sara VOCOVNIK
Unsplash, Zavod PIP

Sara Vocovnik

Novinarka

Sorodni članki

Back to top button