Izobraževanje

Cankar za maturante na Televiziji Slovenija

Za pomoč maturantkam in maturantom pri pripravi na esej iz slovenščine, bo v naslednjih tednih Televizija Slovenija v program umestila Cankarjeva dela.

Ciklus filmov, namenjenih letošnjim maturantom, bo na ogled na TV SLO 2.

V sredo, 15. aprila, ob 21. uri bodo pričeli s predvajanjem dokumentarno-igranega filma z naslovom Cankar, ki približa zasebno življenje največjega slovenskega pisatelja Ivana Cankarja.

“Maturantski” televizijski program bo možno spremljati vsako sredo zvečer.

22. aprila bo ob 21. uri na sporedu TV-priredba gledališke prestave Pohujšanje v dolini šentflorjanski, ki spada v sam vrh Cankarjeve dramatike.

29. aprila se bodo predvajali Hlapci, ki veljajo za eno najbolj odmevnih in brezčasnih Cankarjevih dram. Na TV SLO 2 preklopite ob 21. uri.

6. maja sledi dokumentarni film Lepa vida ali film o hrepenenju. Lepa Vida velja za enega največjih ohranjenih slovenskih folklornih izročil in mitoloških motivov, ki se je ohranil v ljudski baladi.

“Maturantski” televizijski program se zaključuje 13. maja, in sicer z dokumentarnim filmom Tisoč ur bridkosti za eno uro veselja. V filmu boste lahko odkrili življenje in konec, nevreden velikega pisatelja, umetnika, Kurenta, Ivana Cankarja.

 

 STA
Neznani avtor / Javna domena

Sorodni članki

Back to top button