FotoŠportVideo

Z nočnim pohodom na Kalvarijo otvorili Aktivno študentsko pomlad

Bakle in LED svetilke študentskih pohodnikov so preplavile »štenge« na Kalvarijo

Ponedeljkov večer je okoli 200 študentov namenilo zdravemu duhu v zdravem telesu. Opremljeni z LED svetilkami in baklami so se odpravili na Študentski nočni pohod na Kalvarijo, prvi dogodek letošnje Aktivne študentske pomladi.

»Zdrav duh v zdravem telesu« ali »Kar te ne ubije, te naredi močnejšega« sta dve izmed vodil Aktivne študentske pomladi. Projekt, ki ga pripravlja Oddelek za socialna in zdravstvena vprašanja študentov ŠOUM, spodbuja zdrav in aktiven življenjski slog med študenti. Fizična aktivnost in primerna prehrana sta najboljša pot do potrebne energije za premagovanje izzivov študentskega življenja.

Ponedeljkova kalvarija

Pozno ponedeljkovo popoldne na dvorišču Štuka je bilo, kot običajno, polno študentov, ki se predajajo užitkom dobre družbe in hladne pijače v prijetnem ambientu. Nekaj čez sedmo uro pa se je začelo zbirati nenavadno število športno opravljenih obiskovalcev. Toliko trenirk in športnih copatov pred Štukom lahko oznanja le, da je napočil čas za Študentski nočni pohod na Kalvarijo.

Študentski nočni pohod na Kalvarijo, Kalvarija, pohod, | Dolga zvita kača pohodnikov se je vila proti vznožju Kalvarije.
Študentski nočni pohod na Kalvarijo, Kalvarija, pohod, | Na vrhu je bilo moč uživati v prekrasnem nočnem razgledu na razsvetljen Maribor.
Študentski nočni pohod na Kalvarijo, Kalvarija, pohod, | Na koncu poti so se udeleženci okrepčali s beljakovinskimi ploščicami.

  Organizatorji so med približno 200 udeležencev razdelili promocijske LED svetilke. Sledilo je skupinsko fotografiranje, na to pa se je dolga zvita kača pohodnikov s Šoumkom na čelu podala po Gosposvetski, čez Turnerjevo in Vrbansko, proti vznožju stopnic na Kalvarijo. Spremljevalci oz. reditelji iz oddelka so opremljeni z baklami in odsevnimi brezrokavniki poskrbeli, da je bila kolona strnjena in na pravi poti. Pod Kalvarijo je bil ponovno čas za fotografiranje, potem pa pogumen spopad s »štengami«.

   

  Velika množica pohodnikov je premagala stopnice in s tem je bila premagana Kalvarija. Nekateri bolj zadihani kot drugi, a premagali so jo vsi. Na vrhu je bilo moč uživati v prekrasnem večernem razgledu na razsvetljen Maribor. Pot se je nadaljevala po grebenu mimo cerkve Sv. Barbare na Kalvariji in naokoli nazaj pod vznožje stopnic. Tam je pohodnike pričakala stojnica z vodo in beljakovinskimi ploščicami, ki so jih za čim hitrejšo in uspešno regeneracijo pripravili organizatorji.

  Nočni pohod na Kalvarijo je bil idealna priložnost, da naredimo nekaj za svoje telo, hkrati pa uživamo v prijetnem druženju. Če se pohoda niste mogli udeležiti, nič za to. Aktivna študentska pomlad ponuja še več dogodkov. 7. maja sledi Zdrava mal’ca, 8. maja pa bomo zopet obuli pohodne čevlje, takrat pa bo cilj Mariborsko Pohorje.

   

  ikona pisec Vid JERČIČ
  ikona fotograf Vid JERČIČ
  ikona snemalec Miha HORVAT

  Sorodni članki

  Preberi še
  Close
  Back to top button