Šport

Vse je nared za Svetovne univerzitetne igre, posajeno tudi drevo prijateljstva

Prizorišča Svetovnih univerzitetnih iger v Čengduju so pripravljena, organizatorji pa urejajo še zadnje malenkosti pred začetkom tekmovanj in uradno otvoritvijo. V Čengdu je prispela že večina slovenskih športnikov, ki so se udeležili dviga zastave ter pustili slovenski pečat v zahodni prestolnici s posajenim drevesom prijateljstva.

Organizatorji iger so pripravljeni in večina športnikov in športnic je nameščenih v univerzitetni vasi. Slovenski športniki bodo nastopali na različnih lokacijah znotraj mesta Čengdu. Prizorišča različnih športnih panog so lahko med seboj oddaljene tudi do ene ure vožnje. Prav v ta namen so za prebivalce omejili dostop do nekaterih predelov mesta, kjer se bodo odvijala tekmovanja. 

Za športnike in športnice je zato do tekmovališča organiziran prevoz po posebej dodeljenem prometnem pasu. Organizatorji so poskrbeli, da so prizorišča primerna za tako raven športnega tekmovanja, kot so Svetovne univerzitetne igre, saj so pripravljena na vrhunskem nivoju in nudijo nepozabno izkušnjo vsakemu tekmovalcu, gledalcu in udeležencu dogodka.

Svetovne univerzitetne igre

Za nami že prvi slovenski nastop

V Čengdu je do prispelo že 15 slovenskih športnikov in športnic, ki bodo zastopali slovenske barve na Svetovnih univerzitetnih igrah. V torek in sredo so prispeli lokostrelec, strelec in strelka, sabljači, del atletov, del sabljačev, badmintonist in ritmične telovadke, ter se že seznanili z bivanjem v vasi. Prvi nastop slovenskih športnikov je v četrtek v dopoldanskih urah otvoril Sergej Podkrajšek, ki je na kvalifikacijah v lokostrelstvu – ukrivljeni lok zbral 637 točk, kar ga je uvrstilo na 31. mesto.

Prispela slovenska delegacija, se je v četrtek zvečer udeležila uradnega sprejema in dviga slovenske zastave, kjer jih je prijazno pozdravil in nagovoril namestnik župana univerzitetne vasi. Ob dvigu zastave pa so prisluhnili tudi univerzitetni himni. Za konec slavnostnega dela sta Monika Podlogar in Gregor Alič posadila drevo prijateljstva in s tem Slovenijo uradno zapisala med udeležence poletnih Svetovnih univerzitetnih iger v Čengduju.

svetovne univerzitetne igre

SUSA
SUSA

Sorodni članki

Back to top button