Šport

Po kakšni ceni bomo smučali na slovenskih smučiščih?

Največji smučarski centri so že začeli predprodajo smučarskih vozovnic, ki bodo v tem času ponekod nekoliko cenejše kot lani v redni prodaji. Redne cene vozovnic za odrasle bodo letos večinoma presegle 40 evrov, kar je predvsem posledica visoke rasti cen energentov v zadnjem obdobju. Na Pohorju cene - z izjemo gondole - ostajajo enake kot lani.

Na Pohorju cene ostajajo enake, podražuje se gondola

Na Mariborskem Pohorju, kjer so lani najbolj konkretno dvignili cene, letos vozovnic zaenkrat niso dražili, tako da običajna dnevna vozovnica za odrasle med tednom še naprej stane 39 evrov, otroška pa 23 evrov. Za smuko med vikendi in prazniki bodo odrasli morali odšteti 43 evrov, otroška karta pa bo stala 25 evrov. Se je pa že občutno podražil prevoz z gondolo, saj je za povratno namesto šestih treba odšteti 16, za enosmerno pa namesto štirih deset evrov.

Nočna vozovnica za smuko v četrtek, petek in soboto zvečer je na voljo za 33 evrov, sezonska pa v predprodaji, ki bo trajala do konca oktobra, za odrasle stane 500, za otroke pa 285 evrov. V redni prodaji bo za sezonsko vozovnico potrebno odšteti 550 evrov za odrasle in 310 evrov za otroke. Vozovnica Pohorka, ki velja od ponedeljka do petka, razen med šolskimi počitnicami, stane 350, za otroke 190 evrov, v redni prodaji pa bo stala 410 evrov oz. 230 za otroke.

S prodajo so začeli tudi na Rogli in Krvavcu

Na Rogli so s predprodajo vozovnic začeli 1. oktobra, potekala pa bo vse do konca novembra. V tem času bo dnevno vozovnico za odrasle mogoče kupiti za 39 evrov, kar je evro manj kot lani v redni prodaji, medtem ko bodo karte v redni prodaji letos dražje, in sicer 43 evrov. Otroška vozovnica v preprodaji stane 25 evrov, po 1. decembru pa bo dražja za tri evre.

Za nočno smuko bo treba v predprodaji odšteti 24, nato pa 28 evrov, sezonska smučarska vozovnica pa je trenutno na voljo za 483, v redni prodaji bo stala 538. Do konca septembra je bila na voljo zlasti med bližnjimi prebivalci priljubljena sezonska vozovnica samo za smuko med delovnim tednom, ki je bila na voljo za 199 evrov, zdaj pa jo je mogoče kupiti za 249 evrov.

Tudi na Krvavcu je predprodaja vozovnic stekla 1. oktobra. Do konca meseca je dnevno vozovnico za odrasle mogoče kupiti za 37 evrov, medtem ko otroška stane 23 evrov. To je dva evra nižja cena kot v lanski redni prodaji, medtem ko rednega cenika za zdaj še niso objavili.

Sicer pa je na Krvavcu za sezonsko vozovnico letos potrebno odšteti 529 evrov, za otroško sezonsko pa 329 evrov. Na voljo je tudi sezonska vozovnica, ki velja izključno med delovnimi dnevi, od 15. marca naprej pa vse dni, ki je na voljo po enotni ceni 409 evrov.

Cen še niso objavili povsod

V Kranjski gori začetek predprodaje smučarskih vozovnic napovedujejo sredi oktobra. Za zdaj je na spletni strani objavljen le redni cenik, po katerem bo dnevna vozovnica za odrasle stala 44 evrov, štiri več kot lani, za otroke pa 26 evrov, kar je dva evra več kot lani. Nočna vozovnica bo stala 31, za otroke pa 22 evrov.

Na Kopah so za zdaj objavili le cenik sezonskih vozovnic, ki v predprodaji do konca novembra stanejo 419, otroške pa 319 evrov, v kar pa je vštetih še deset malic. V času otvoritvenega vikenda med 1. in 3. decembrom bodo karte za 30 evrov dražje, v redni prodaji pa bodo te brez dodatnega okrepčila stale 499, otroške pa 374 evrov.

Na Golteh cenika še niso objavili, so pa konec septembra bo posebnih cenah prodajali sezonske vozovnice, za katere je bilo potrebno odšteti 399, za tiste, ki bodo veljale le med tednom pa 299 evrov.

Medtem ko na Kaninu še ni jasno, kako sploh bo z zimsko sezono, na ostalih večjih smučiščih za zdaj cen smučarskih vozovnic še niso objavili.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button