Šport

Danes se je začel Rally Dakar: za uvod Marčič 76., Mulec pa 96.

S prologom se je danes začela 46. izdaja vzdržljivostnega relija Dakar. Svoje so zjutraj že opravili motoristi, med katerimi je po 27 km hitrostne preizkušnje v Al Uli v Savdski Arabiji slavil Španec Tosha Schareina s Hondo. Slovenca sta bila v drugi polovici uvrščenih, Simon Marčič je zasedel 76. mesto, Toni Mulec pa 96.

Skupno 142 motoristov in tekmovalcev s štirikolesniki je moralo danes na reliju Dakar opraviti 130 km navigacijske vožnje, čakalo pa jih je tudi prvih 27 peščenih tekmovalnih kilometrov v Aluli.

Najhitreje je s kratkim prologom opravil Schareina, ki je s časom 17:35 za 12 sekund ugnal Avstralca Daniela Sandersa z GasGasom. Tretji je bil dirkač KTM iz Bocvane Ross Branch, ki je zaostal 19 sekund. Branilec lanske zmage, Argentinec Kevin Benavides je bil s tovarniškim KTM deveti (+0:58).

Boljši od obeh Slovencev je bil za uvod Simon Marčič, ki je ob svojem desetem startu na Dakarju za zmagovalcem zaostal 8:55 minute. To je v njegovi kategoriji originals zadostovalo za osmo mesto, 3:54 minute za vodilnim Avstrijcem Tobiasom Ebsterjem.

Toni Mulec je svoj drugi nastop na najtežjem vzdržljivostnem reliju Dakar začel s 96. mestom in zaostankom 10:11 minute. V razredu rally2 to pomeni 66. mesto, 8:55 minute za vodilnim Kerimom Fitz-Geraldom iz Južne Afrike.

Popoldne bodo nastopili še avtomobilisti, kjer zmago brani Katarec Naser Al-Atijah.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button