Šport

Evropsko prvenstvo za ženske: prve finalistke so Angležinje

Angleška ženska nogometna reprezentanca se je uvrstila v veliki finale evropskega prvenstva, ki bo v nedeljo na stadionu Wembley v Londonu.

Angležinje, gostiteljice zaključnega turnirja, so na prvi polfinalni tekmi v Sheffieldu premagale Švedsko s 4:0 (1:0). Druga polfinalna tekma med Nemčijo in Francijo se bo v sredo v Milton Keynesu pričela ob 21. uri.

Za Angležinje, ki jih vodi 52-letna Nizozemka Sarina Wiegman, so gole dosegle Bethany Mead (34.), Lucia Bronze (48.), Alessia Russo (68.) in Francesca Kirby (77.). Polfinalno tekmo na stadionu Bramall Lane v Sheffieldu si je ogledalo 28.624 gledalcev.

Anglija je dosegla peto zmago na letošnjem turnirju. V skupinskem delu tekmovanja je Avstrijo premagala z 1:0, Norveško z 8:0 in Severno Irsko s 5:0, v četrtfinalu pa po podaljških še Španijo z 2:1.

Anglija se je po današnji polfinalni zmagi nad Švedsko tretjič uvrstila v finale evropskega prvenstva. Na premiernem zaključnem turnirju stare celine 1984 je bila od nje boljša Švedska, na Finskem 2009 pa Nemčija, sicer osemkratna evropska prvakinja.

STA
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button