KulskoŠport

Zmorem: aplikacija, ki beleži tvoje gibanje in ga spreminja v nagrade

Zavod za šport Republike Slovenije Planica je prejšnji teden predstavil aplikacijo Zmorem, ki ti bo pomagala do bolj zdravega in aktivnega življenja.

Aplikacija Zmorem spremlja telesne aktivnosti in omogoča, da kot posameznik ali član skupine tekmuješ v mesečnih tekmovanjih. Če je skupina uspešna – športno/gibalno aktivna, se poteguje za čisto prave nagrade, ki jih podeljuje Zavod za šport RS Planica. Nagrade so izžrebane s srečkami, ki jih pridobiš z doseganjem dnevnih in tedenskih ciljev ter z nabiranjem korakov, minut gibanja in srčnih točk – več kot jih posameznik oz. skupina ima, večje so možnosti za osvojitev nagrade.

Aplikacija Zmorem je namenjena najstnikom in mladim odraslim do 25. leta, ki so podpovprečno aktivni. S tedenskimi zzivi boš namreč poskrbel za svoje zdravje, boš gibalno aktiven, hkrati boš pa odgovoren tudi do okolja. Raje boš namreč za pot izbral kolo ali pešačenje namesto, da vsak bližnji opravek opraviš z avtom.

Kako aplikacija deluje?

Za delovanje aplikacije Zmorem je pogoj, da uporabnik uporablja tudi aplikacijo Google Fit, saj Zmorem deluje na osnovi aplikacije Google Fit. Ta zbira podatek o fizični aktivnosti posameznika in se povezuje tudi z drugimi aplikacijami proizvajalcev pametnih ur, ki beležijo aktivnost posameznika. Pomembno je, da aplikacija Google Fit deluje tudi brez posredovanja lokacije uporabnika.

Na podlagi pridobljenih podatkov o gibanju se v aplikaciji Zmorem zbirajo srečke, ki so uporabljene pri mesečnih žrebih nagrad in uporabnik lahko spremlja število pridobljenih točk. Uporabnik, ki se več giba ima več možnosti za nagrado. Uporabnik s samo aplikacijo nima dodatnih aktivnosti, je le orodje ki ga vključuje v sistem žrebanja.

Aplikacijo lahko preneseš na tej povezavi. Aplikacija je na voljo za naprave z operacijskim sistemom Android.

zmorem

Aplikacija Zmorem, Zavod za šport RS Planica / UP
Aplikacija Zmorem, arhiv DOSTOP.si

Uredništvo DOSTOP.si

Uredništvo portala DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button