Tehnologija

Ne nasedajte obljubam o bajnih zaslužkih na kripto trgovalnih platformah

Čeprav je glavni kripto boom mimo in so novice v zvezi s kriptovalutami malce potihnile, prevaram v svetu kriptovalut ni videti konca. Žrtve so običajno začetniki v svetu kriptovalut in investicijskega poslovanja.

Lažni oglasi in novice

Prevare se začnejo z lažnimi oglasi o bajnih zaslužkih s kriptovalutami, v katerih goljufi zlorabijo podobe znanih oseb, ki jim podtaknejo neresnične izjave. Taki oglasi so zelo pogosti na družbenih omrežjih. Včasih pa se pojavijo tudi na novičarskih portalih, kar jim daje lažen videz legitimnosti.

Goljufi posameznikom, ki jih premamijo obljube o bajnih zaslužkih in so pripravljeni investirati, namenijo veliko svojega časa. Po telefonu ali klepetu jim obrazložijo natančen potek trgovanja s kriptovalutami na njihovi platformi in tako pridobijo njihovo zaupanje.

Namesto zaslužka ostanete brez vsega

V dokaz, da ne gre za prevaro, lahko ob prvem vplačilu omogočijo prenakazilo zaslužka na tekoči račun, ter žrtev s tem poskušajo prepričati v nakazila večjih vrednosti. Na trgovalni platformi prikazujejo strmo rast vašega premoženja, vendar pa gre tu za nič drugega kot za ponarejene podatke.

Ko na njihovo platformo prenesete večji znesek denarja, vam vsa nadaljnja izplačila onemogočijo. Nato od vas zahtevajo nova in nova nakazila za kritje različnih fiktivnih stroškov. Ko ugotovijo, da niste več pripravljeni plačevati, se na vaše klice in sporočila več ne odzivajo.

Ker se zneski ogoljufanih žrtev gibajo tudi do več deset tisoč evrov, vas še enkrat opozarjamo na pomen dodatne previdnosti, ko se podajate v svet kriptovalut in investicijskega poslovanja!

Previdnost ni odveč

V kolikor razmišljate o investicijah v različne trgovalne platforme, še pred prvim nakazilom nujno poiščite mnenja strokovnjakov. Če boste sami iskali informacije na spletu, bodite previdni! Goljufi na različnih spletnih straneh in forumih objavljajo lažne ocene svoje trgovalne platforme!

Kot vedno pa tudi tu velja univerzalno pravilo: Ne nasedajte pravljicam. Če se nekaj sliši preveč lepo, da bi bilo res, potem najbrž ni!

 

 Varni na internetu (vir)
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button