Tehnologija

Pet aplikacij za ustvarjanje čudovitih Instagram ”storijev”

Instagram Story je zabavna in privlačna funkcija, preko katere lahko uporabniki objavijo serijo fotografij ali posnetkov kratkega formata, ki se na Instagramu ohranijo naslednjih 24 ur.

S porastom priljubljenosti te funkcije pa narašča tudi število aplikacij, namenjenih urejanju storijev. Te svojim uporabnikom omogočajo, da izrazijo svojo kreativno žilico in delijo z ostalimi dogodivščine svojega vsakdana.

Pri objavljanju Instagram storijev pa ne gre zgolj za nedolžno igračkanje. Slednje objave imajo namreč izreden pomen, zlasti za blagovne znamke. Po podatkih Statista, je Instagram leta 2018 presegel milijardo aktivnih uporabnikov. Ravno funkcija Instagram Story pa doseže več uporabnikov kakor katera koli druga vsebina. Ni presenetljivo, da velja za eden najboljših trendov družbenih medijev prejšnjega leta.

A zgolj objava storija ni dovolj. Pomembno je tudi kako izgleda, slednje pa zahteva čas, energijo in ustvarjalnost. Na srečo imamo na voljo široko paleto aplikacij za ustvarjanje zabavnih in privlačnih Instagram Storijev. Nekatere aplikacije omogočajo zgolj dodajanje učinkov in animacij, spet druge pa omogočajo naprednejše funkcije urejanja fotografij in videoposnetkov. V nadaljevanju vam predstavljamo, po našem mnenju, pet najboljših.

Canva

Če želite narediti hitre kolaže in v vanj dodajati lepe pisave, je Canva najhitrejše in najpreprostejše orodje, ki ga lahko uporabite. Ta aplikacija za grafično oblikovanje ima eno najbogatejših zbirk predlog, ki jih lahko uporabite za vstavljanje svojih fotografij, dodajate pa lahko tudi številne ikone, nalepke in besedila. Dobra stvar pri Canvi je tudi, da jo lahko uporabljate na računalniku ali v aplikaciji.

StoryArt

To je ena izmed najvišje ocenjenih aplikacij za urejanje Instagrama Story tako v Trgovini Play, kot tudi v Apple Store. Aplikacija je zelo enostavna za uporabo in ponuja ogromno različnih predlog, ki jih lahko uporabite za ustvarjanje privlačnih Instagram Stories. Poleg predlog ponuja tudi nešteto možnosti za dodajanje oblikovalskih učinkov (pisave, filtri, teme in drugi oblikovalski učinki).

InShot

Aplikacija InShot je ena izmed najboljših za urejanje videov in fotografij, predvsem pa je popularna zaradi prvega. Ta video urejevalnik ima vrsto funkcij in sicer omogoča obrezovanje, rezanje, razdeljevanje, obrezovanje ali spajanje videoposnetkov. Ponuja tudi različna video ozadja, filtre in učinke. V svoje videoposnetke lahko dodate tudi glasbo in zvoke.

Unfold

Ta urejevalnik ima nekaj brezplačnih in nekaj premijskih funkcij. Že zgolj brezplačna verzija ponuja veliko serijo minimalističnih, elegantnih predlog za ustvarjanje čudovitih Instagram ”storijev”. Z aplikacijo Unfold je mogoče urejanje tako fotografij, kot tudi videov.

Adobe Spark

Adobe Spark je vsestranska družina aplikacij, ki je enostavna za uporabo. Adobe je sicer poznan kot orodje za profesionalno urejanje videa in filmov. Njegova različica Spark Post pa je namenjena tudi tistim, ki na tem področju nimajo izkušenj. Z aplikacijo lahko dodajate zvoke, pisave, animacije in druge učinke.

Tako! Najboljše aplikacije za ustvarjanje čudovitih in kreativnih Instagram storijev so razkrite. Sedaj pa pohiti in kar na najbolj zanimiv in atraktiven način svojim sledilcem predstavi, kaj si danes jedel za kosilo.

 

 talentiran.si
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button