IzobraževanjePotovanje

Zadnja Trivia semestra ali kako zanimivo preživeti dopust

Trivia večer nas je tokrat popeljal na počitnice. Kam se lahko odpraviš? Kaj vse lahko vidiš? Kako preživeti najboljši dopust? Vse to, in še več, izveš v nadaljevanju..

Včeraj se je odvil še zadnji Trivia večer letošnjega študijskega leta. Večer nam je tokrat predstavil številne zanimive kraje za odmor in sprostitev. Družili smo se na do sedaj že poznanem mestu – v dvorani Štuk. Potovali smo po Sloveniji, Franciji in Balkanu. Poleteli smo vse do Brazilije in še dlje. Tako je, včerajšnja Trivia nam je nedvomno prikazala številne destinacije, ki jih lahko obiščemo v času počitnic. Te je že zamikalo, da se tja odpraviš tudi ti?

Vsekakor lahko trdimo, da smo pridno trenirali možgančke, vprašanja so namreč bila različnih težavnosti. Za prigrizke in pijačo sta tokrat poskrbela Shark in Maribox, potek Trivia večera pa so omogočili tudi Štuk, Europark, Perutnina Ptuj, Jack and Joe, DM in številni drugi.

Včeraj smo se na Štuku odpravili na dopust.

Kaj je lepše kot adrenalin in šport?

Mnogi, ki radi plezajo po gorah ali izvajajo adrenalinske športe, včeraj niso naleteli na težave ob vprašanjih. Najprej se je bilo treba spomniti, kako se imenuje najvišji vrh Kamniško-Savinjskih Alp. Seveda govorimo o Grintovcu, ki leži na kar 2558 metrih nadmorske višine. Kaj pa najvišji kanjon v Evropi? Lahko ti povemo, da se nahaja v Črni gori, na njem pa je lociran 96 km dolg rafting. Že veš, v katerem narodnem parku se nahaja? Tako je, v narodnem parku Durmitor.

Vprašanja so poskrbela tudi za vse ljubitelje adrenalina. Pogovarjali smo se o kanjoningu, športu, pri katerem se z varovalno vrvjo spuščaš po soteskah in koritih. Ali poznaš tudi sinonim imena, ki je prevzet iz angleščine?

Kaj pa največje svetovne znamenitosti?

Vsi poznamo Eifflov stolp in Big Ben, svetovni znamenitosti, ki si ju vsako leto ogleda več tisoč ljudi. Big Ben se je včasih imenoval tudi “The Clock Tower”. Včeraj nas je zanimalo, kako se stolp imenuje danes. Lahko ti podamo tudi namig – ime je povezano z bivšo monarhinjo Združenega kraljestva.

Ali veš, na katerem polju ob reki Seni je zgrajen Eifflov stolp? Polja se imenujejo po rimskem bogu vojne, polja pa so bila prvotno uporabljena kot vojaški poligon. Govorimo o Marsovem polju ali, po francosko, Champ de Mars.

Trivia potovanje skozi Slovenijo.

Vprašanja so se nanašala tudi na domačo Slovenijo. Izvedeli smo ime sira, ki je značilen za Veliko Planino. Ali veš, da Planina spada pod eno izmed največjih pastirskih naselij v Evropi? Kaj pa jama, kjer so našli drugo najstarejšo šivanko na svetu? Ali veš, da so odkritja iz obdobja paleolitika? Tako je, govorimo o Potočki zijalki.

Naši zmagovalci!

Dvorano Štuka so včeraj napolnili smeh, dobra volja in pozitivno vzdušje. Vsekakor lahko trdimo, da so se tekmovalci odlično odrezali. Po koncu noči pa so rezultati in pravilni odgovori pokazali tudi najboljše ekipe. Tretje mesto si je prislužila ekipa Filomašine, drugo mesto pa so prevzeli Taboritniki. Tokratni zmagovalci, dobitniki prvega mesta, so bili Pohani Šnicli, ki so postregli z največ pravilnimi odgovori. Do rezultatov lahko dostopaš tudi na spletni strani.

| Včerajšnji zmagovalci …
| So domov odnesli znanje …
 | In številne praktične nagrade.

  Iva KNEZ
  Dejan ZVONAR

  Iva Knez

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button