NoviceŠport

NK Maribor v zadnji minuti dodatka do izenačenja v Luksemburgu

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij konferenčne lige v gosteh pri luksemburškemu Differdangeju igrali neodločeno 1:1. Od 25. minute pa do šeste sodniškega dodatka so zaostajali, nato pa je "vroči" Arnel Jakupović natančno izvedel prosti strel, izenačil in ekipo rešil iz zagate.

Maribor se je na podoben način reševal že v prvem krogu proti Birkirkari, tudi proti Maltežanom so se na prvi tekmi v Mariboru razšli z neodločenim izidom 1:1. Na Malti so celo do zadnjih minut zaostajali, a nato vendarle dosegli dva gola.

Varovanci Damirja Krznarja so imeli v Luksemburgu terensko premoč, a le eno pravo priložnost. Bili so tudi izraziti favoriti, a svojega slovesa vse do konca niso uredejanjili. Domači so si jih pripravili malenkost več, eno so tudi izkoristili. V 25. minuti je dolgo žogo v kazenski prostor poslal Kevin d’Anzico. Erico Castro je odlično preigral Maxa Watsona, nato pa je bil nemočen tudi vratar Ažbe Jug. Differdange je povedel z 1:0.

Mariborčani so od zadetka naprej sicer prevzeli pobudo, imeli terensko premoč in žogo ob svojih nogah, a nevarnejši so bili vselej gostitelji. Ko je že kazalo, da se bo Maribor v domovino vrnil praznih rok, pa je v izdihljajih podaljška prišlo do prekrška nad Arnelom Jakupovićem. Nekoliko z desne strani približno 20 metrov pred golom je Jakupović nato izvedel prosti strel in mojstrsko zadel spodnji desni kot gola za izenačenje 1:1.

Povratna tekma bo naslednji četrtek v Mariboru, v primeru zmage pa se bodo vijoličasti v tretjem krogu kvalifikacij pomerili z zmagovalcem turško-moldavskega dvoboja FenerbahčeZimbru.

STA
Arhiv DOSTOP.si

Sorodni članki

Back to top button