Kulsko

Prostovoljci, prijavite se!

MSS išče Naj prostovoljce in prostovoljke.

Mladinski svet Slovenije (MSS) sedemnajstič razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bodo izbirani Naj prostovoljka, Naj prostovoljec, Naj prostovoljski projekt, pa tudi Naj mladinski voditelj oz. voditeljica in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

K prijavi v natečaj vabijo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike; skratka vse, ki so v svoje dejavnosti v letu 2018 vključevali prostovoljstvo. Pri posameznikih bodo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in v skupini 30 let ali več, izbrali pa bodo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih želijo še poudariti, da se lahko prijavi kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu. Rok za prijave je 29. marec 2019.

Natečaj znova poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bodo po izteku natečaja, predvidoma v juniju, povabili na zaključno prireditev, kjer bodo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Z natečajem in zaključno prireditvijo promovirajo prostovoljstvo in mladinsko delo ter nudijo prostovoljcem priložnost, da se srečajo in da skupaj pokažejo, kako razširjeno in pomembno je prostovoljstvo pri nas.

 

Več:

 

https://www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPGMSS
https://i0.wp.com/www.dostop.si/Slikevsebina/fotograf.JPG?w=660splet (vir)

Sorodni članki

Back to top button