FotoZabava

Dostop.si je na Štuku praznoval enajst let delovanja!

Največji slovenski informacijski portal za mlade Dostop.si je praznoval 11 let obstoja. Kot se spodobi, smo velik jubilej proslavili z zabavo na priljubljenem zbirališču naših bralcev, Štuku. Manjkalo ni druženja, smeha in ugodnih pijač, v obliki nalepk in praktičnih nagrad pa nas je povsod spremljala podoba prepoznavnega Dostopovega "D-ja".

Ker večje zabave ob okrogli, deseti obletnici portala Dostop.si preteklo leto nismo priredili, smo se odločili enajst let obstoja proslaviti v stilu. Tako smo nadoknadili leto, ki smo ga zamudili in priložnost izkoristili tako, da smo v praznovanje vključili tudi naše bralce. Poleg aktualne ekipe novinarjev, fotografov, snemalcev in urednikov, so se praznovanju pridružili tudi stari sodelavci ekipe Dostop.si.

Z vami od leta 2008

Zgodba portala Dostop.si sega vse nazaj v leto 2008, ko se je spletni portal 1. oktobra uradno lansiral. Takrat, ko se je internetna povezava v ogromnih razsežnostih šele začela pojavljati v življenju študentov, je portal dopolnil tiskani medij, revijo Spekter.

portal Dostop.si, Silvo Plešnik, Štuk, Tomislav Petrović, Mattias, Rufi, Toni Božanski, Dostop.si
Podoba portala je bila nekoč precej drugačna današnji.

Sama ideja o njegovem nastanku pa se je rodila veliko pred tem. Idejni vodja in “oče portala” je Silvo Plešnik, ki od samega začetka pa vse do danes ključno sooblikuje zgodbo našega portala. Skrbi, da se le-ta razvija v pravo smer – smer trendov in želja bralcev, z vzdrževanjem kvalitete poročanja in upoštevanja etično-moralnih smernic objavljanja.

Dostop.si obvešča, informira in animira

Objavljene vsebine in rubrike se spreminjajo s potrebami in željami bralcev. Stalnica pa nenehno ostaja to, da poleg zanimivih in aktualnih člankov, fotogalerij in videoposnetkov, objavljamo tudi uporabne informacije za mlade. Tako lahko na enem mestu najdeš informacije o razpisanih štipendijah, socialnih pravicah, ostalih razpisih

Kar naredi Dostop.si res zanimiv pa je to, da smo edini medij v Sloveniji, čigar vsebino v celoti ustvarjajo študenti. Kot poudarja odgovorni urednik Tomislav Petrović, so uredniki, novinarji, fotografi in snemalci vedno bili študenti. Dodaja, da je to v času, ko potencialni delodajalci iščejo le še kandidate z izkušnjami, zelo pomembno. Tako je mladim ponujena priložnost za nabiranje izkušenj, takšnih prilik pa sicer ni tako pogosto kot bi to bilo zaželeno.

Izmed bolj odmevnih imen, ki so svojo pot v medijskem svetu začeli z delom na Dostop.si, lahko izpostavimo novinarja Mateja Regenta, fotografa Roka Breznika (Rok Breznik Photography) in snemalca Denisa Janežiča. Seveda pa je Dostopovo zgodbo pisala še vrsta ostalih, ki danes uspešno delujejo v medijih ali na drugih področjih.

Dostop.si party / mega BOAT edition

Tako je ob izpolnjenih enajstih letih delovanja nastopilo “rojstnodnevno praznovanje”. Na Štuku se je na torkov večer zbrala skupina sedanjih in bivših sooblikovalcev, prijateljev in bralcev Dostopa ter ostali željni zabave.

portal Dostop.si, Silvo Plešnik, Štuk, Tomislav Petrović, Mattias, Rufi, Toni Božanski, Dostop.si | Izkušeno strežno osebje Štuka…
portal Dostop.si, Silvo Plešnik, Štuk, Tomislav Petrović, Mattias, Rufi, Toni Božanski, Dostop.si | …je poskrbelo, da nihče ni bil žejen.

  Dogajanje je popestril DJ Mattias, ki je poskrbel za večer dobre glasbe. Na dobro razpoloženje so zagotovo vplivale tudi akcijske cene pijač, ki jih je omogočil Štuk – najugodnejši so bili boati.

  Čez celoten večer je bilo možno sodelovati v nagradni igri, v okviru katere so si lahko sodelujoči priborili praktične nagrade Dostop.si – z odpirači je bilo poskrbljeno za brezskrbno odpiranje pijače, lončki pa so zagotovili, da je pijačo po odprtju mogoče nekam naliti.

  Tako se je z zabavo do jutranjih ur proslavilo prvih enajst let obstoja portala Dostop.si. Zagotovo bomo skupaj kmalu spet praznovali.

   

  Sara VOCOVNIK
  Patrik KOCIPER, arhiv DOSTOP.si

  Sara Vocovnik

  Novinarka

  Sorodni članki

  Back to top button