Priložnosti

Ujemi zastavo (CTF) in do božiča sodeluj v igri informacijske varnosti

Rad kreativno razmišljaš in dobro rešuješ probleme? Te zanimajo nove stvari? Do božiča lahko sodeluješ na tekmovanju CTF in se pomeriš z nasprotniki iz vsega sveta.

Ekipa Viris je v sodelovanju s podjetjem SSRD in BSidesLjubljana pripravila božično CTF tekmovanje. Tekmovanje kjer se vsak dan odpre nov izziv za tekmovalce. Tekmovanje se je začelo 1.12. in traja vse do 24.12.2019.

Sodeluješ lahko kot posameznik ali kot ekipa.

CTF oziroma Capture the Flag (“Ujemite zastavo”) je posebna vrsta tekmovanja s področja informacijske varnosti, ki tekmovalce izziva v reševanju najrazličnejših nalog: od lova na zaklad do osnovnih programskih vaj, do hekanja v strežnik in kraje podatkov.

Naloge vključujejo različne kripto, stenografske, binarne, spletne in Pwn ovire, ki udeleženca izzivajo, da poišče določen del besedila, ki je morda skrit na strežniku ali za spletno stranjo. Ta cilj se imenuje zastava, od tod tudi ime tekmovanja.

CTF je primeren za vse, saj številni izzivi ne zahtevajo programskega znanja in so preprosto stvar kreativnega razmišljanja ter sposobnosti reševanja problemov. Nalog se lahko lotiš sam ali pa sodeluješ z drugimi in poskušajo doseči čim višje število točk kot ekipa. Zmagovalna ekipa oziroma zmagovalec bo tisti, ki bo rešil največ izzivov in si tako zagotovil najvišjo oceno.

Pridružiš se lahko na: https://1337.bsidesljubljana.si/

 

 STA
 Pixabay

Sorodni članki

Back to top button