Življenjski slog

Na vrsti je prvo srečanje s starši tvojega partnerja – kaj zdaj?

Prišel je velik trenutek – tvoj partner te je povabil domov, da spoznaš njegovo družino. Sprva lahko čutiš (nepotreben) pritisk in nervozo. Ni pa te treba skrbeti, saj je to popolna priložnost, da izvedo s kom njihov sin ali hčerka preživlja svoj prosti čas. Preveri nekaj nasvetov, kako se spopasti s prvim srečanjem s partnerjevimi starši.

Ne glede na to, kako dolgo si z nekom skupaj, je lahko prvo srečanje s starši stresno. Seveda pa ne boš doživel nič strašnega – vsi zadržki, dvomi in strahovi so samo v tvoji glavi. S tem, ko boš spoznal to dimenzijo partnerjevega življenja, bosta svojemu razmerju dodala dodatno globino. Ko ga boš videl komunicirati z ljudmi, s katerimi je odraščal, boš spoznal novo plat njegove osebnosti, ki jo je do zdaj morda skrival. Zavoljo prihodnjih srečanj pa je pomembno, da na prvem obisku narediš dober vtis.

Nauči se imena družinskih članov

Spoznavanje družinskih članov je ključni korak pri vzpostavljanju močne in trajne zveze. Vez med vami boš najpreprosteje vzpostavil, če se naučiš njihova imena. To lahko narediš tako, da po imenih vprašaš svojega partnerja ali preveriš svoje detektivske sposobnosti na socialnih omrežjih. Morda nasvet zveni malce banalno, a je poznavanje in uporaba imen nekaj, s čimer človeku izkažeš pozornost in spoštovanje.

Spoznavanje družine, Zveza, obisk, starši, obisk staršev, srečanje s starši, prvi obisk, spoznavanje družinskih članov, člani družine, pogovor, darilo, dober vtis, razmerje
S tem, ko si zapomniš imena, izkažeš spoštovanje.

Naj bo obisk priložnost za tekočo komunikacijo

Poskrbi, da ves čas obiska ne boš komuniciral samo s svojim partnerjem. Popolnoma razumljivo je, da se ga kot edinega poznanega “držiš”, in pri njem iščeš podporo, poskrbi pa, da si tvojega vedenja ne bodo napačno razlagali. Predvsem v primerih, ko je poglaviten razlog za vaše srečanje to, da se spoznate.

Pogovor vzpostavi z vsemi člani družine. Tako boš napravil dober vtis in se jim predstavil. Če ne boš sodeloval v pogovoru, lahko izpadeš nespoštljivo. Ohranjaj diplomatsko nevtralnost in izkazuj zanimanje za obravnavane teme pogovora.

Prinesi darilo

Kot spoštljiv gost s seboj prinesi darilo. To je lahko majhna pozornost ali domača dobrota. Če si povabljen na kosilo ali večerjo, je priprava sladice odlična izbira za darilo. Tako boš izkazal hvaležnost za povabilo in zlahka očaral – kdo se ne razveseli zastonj hrane? Če kuhanje ni tvoje močno področje, lahko podariš tudi steklenico vina ali šopek rož.

Hvaležnost za povabilo lahko izkažeš z domačo dobroto – naj ti pri pripravi pomaga tvoja boljša polovica.

Ohrani mirno kri

Ne pozabi, da so kot gostitelji (skoraj) zagotovo nervozni tudi starši tvojega partnerja. Tudi oni želijo napraviti dober vtis nate. Če postane ozračje med vami napeto, se opraviči in obišči toaleto. Tako boš lahko sproščeno zadihal in se vrnil v mirnejši pogovor. Ves čas se opominjaj, da ta obisk ni odločilen za vajino razmerje.

Poskusi maksimalno uživati

Verjetnost, da bo šlo karkoli narobe, je majhna vse dokler si kot gost prijazen in obziren. Tak obisk lahko na začetku deluje res strašljivo, a nimaš razloga za preplah. Naj strah ne pokvari tvoje dobre volje. Družini tvojega partnerja je pomembno samo to, da osrečuješ njihovega otroka. Zato se sprosti in prepusti družinski zabavi – nikoli ne veš, koliko druženj z njimi boš še moral preživeti.

 

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button