Življenjski slog

Ljubezen v modernem svetu: kje lahko spoznaš nekoga posebnega?

Iskanje nekoga posebnega ni nikoli lahek zalogaj. Tako starejši kot mlajši imajo lahko težavo, kje nekoga spoznati. Vendar pa je možnosti, če smo zanje odprti, ogromno.

Ali vsa »prijateljstva« sklepaš v klubih, na zmenkarskih straneh in podobno? Če si že dlje časa samski, je normalno, da te takšna spoznavanja utrujajo, saj sploh “prijateljstva” iz klubov in “ghosting” hitro postanejo stara novica. Morda je čas, da poskusiš nekaj novega in koga posebnega spoznaš kje drugje. Kdo ve, morda boš tako imel celo večjo srečo v ljubezni. Vse, kar je potrebno je, da si odprt za nove priložnosti.

Trgovina

V trgovinah smo običajno vsi osredotočeni samo na nalogo pred sabo: kupiti, po kaj smo prišli. A pomisli, vsi hodimo v trgovine, kar pomeni, da moraš imeti samo odprte oči, če slučajno naletiš na koga, ki izgleda kot tvoj tip. Poleg tega lahko v trgovini zelo enostavno začneš pogovor, enostavno ga/jo vprašaj za kakšen nasvet, ko vidiš, kaj nakupuje.

Ali vsa »prijateljstva« sklepaš v klubih, na zmenkarskih straneh in podobno? Če si že dlje časa samski je normalno, če te takšna spoznavanja že utrujajo, saj sploh »prijateljstva« iz klubov in »ghosting« hitro postane stara novica. Morda je čas, da poskusiš nekaj novega in koga posebnega spoznaš kje drugje
Nakupujemo vsi, zato ni nič neobičajnega, če bi nekoga spoznal prav v kakšni trgovini.

Kavarne in restavracije

Kot študent dobro veš, v katerih kavarnah se nahaja veliko mladih in v katerih restavracijah ponujajo subvencije (“bone”). Poleg tega večina študentov hodi jest s prijatelji, kar pomeni, da imaš možnosti odprte. Samo pristopi in začni pogovor, pa boš videl, kaj se bo zgodilo.

Fitnes

Si v fitnesu kdaj opazil, da te je kakšna punca/fant opazoval/a kako telovadiš? Ali pa si sam opazil nekoga, ki ti je pritegnil pogled? Ne boj se navezati očesnega stika. A če je oseba preveč zaverovana v telovadbo, jo raje pusti, saj ne želiš motiti nekoga, ki je prišel samo na intenzivno vadbo.

Prireditve, izobraževanja, razstave …

Da, tudi v Mariboru je več dogodkov kot samo študentske zabave. Nekaj jih lahko najdeš tudi v Napovedniku. Najdi nekaj, kar te zanima in čisto možno je, da boš prav tam spoznal svojo naslednjo ljubezen. Tako vsaj veš, da že imata skupne interese, saj sta se oba udeležila istega dogodka.

Ali vsa »prijateljstva« sklepaš v klubih, na zmenkarskih straneh in podobno? Če si že dlje časa samski je normalno, če te takšna spoznavanja že utrujajo, saj sploh »prijateljstva« iz klubov in »ghosting« hitro postane stara novica. Morda je čas, da poskusiš nekaj novega in koga posebnega spoznaš kje drugje
Nikoli ne veš, kdaj bo preskočila iskrica.

Faks

Tudi romanca s sošolcem/sošolko ti verjetno ni tuja možnost. Normalno je, da z nekom zaradi skupnih predavanj in vaj preživiš veliko časa in ugotoviš, da ti je všeč. A moraš se zavedati, da je “hoditi” s sošolcem vedno težavno, saj ga boš ob možni prekinitvi moral vseeno pogosto gledati.

Delo

Romanca s sodelavcem zna biti nekaj podobnega kot zveza s sošolcem, zato bodi enako previden. Je pa res, da vsa študentska dela niso dolgotrajna. V tem primeru lahko brez skrbi »vklopiš šarm«, če ti je sodelavec/sodelavka všeč. Možnosti za ljubezen je ogromno, če smo jih le pripravljeni vzeti.

 

DOSTOP.si / MK
Pexels

Uredništvo DOSTOP.si

Administrator portala DOSTOP.si.

Sorodni članki

Back to top button