Življenjski slog

Kako kajenje trave vpliva na vajin odnos? Bolj, kot bi morda mislil

Kajenje trave oz. marihuane še vedno ostaja nekoliko kontroverzno – nekateri ga zagovarjajo, nekateri so odločno proti. Kakšen pa je vpliv kajenja trave na ljubezenske odnose?

Nekateri trdijo, da trava pomirja in tako pomaga pri premagovanju preizkušenj v odnosih. Ima tudi sloves afrodiziaka, ob tem pa se vseeno pojavljajo polemike, ali je kajenje trave za odnose dobro ali ne.

Kako kajenje trave vpliva na naše odnose?

Odnosi so zapleten pojem. Ko čustva postanejo preveč intenzivna ali pa se ljudje oddaljijo, se lahko stvari hitro še dodatno zapletejo. Kako pa se od običajnih odnosov razlikujejo tisti, ki so podkrepljeni z zeleno substanco?

Marihuana vpliva na možgane in spreminja naše dojemanje, vedenje in razpoloženje. Z njo lahko občutimo intenzivne občutke evforije in blaženosti. In če jo kadimo s partnerjem, lahko te pozitivne občutke hitro povežemo z njim.

kajenje marihuane, trava, marihuana, kajenje, intimnost, seks
Kajenje marihuane lahko ima tako pozitivne, kot tudi negativne posledice.

V nekaterih primerih je marihuana tako lahko pripomoček za dodatno poglabljanje odnosa, v nekaterih pa samo simulira občutke, ki jih v resnici ni. Nekatere izmed prednosti kajenja trave pa so naslednje:

1 Boljša intimnost

Različne vrste trave povzročajo različne občutke, sprostitev pa je običajno skupna večini. In ko se počutimo sproščeno, je lažje govoriti o osebnih občutkih. Prav tako hitreje popustimo, zaradi česar med partnerji takrat prihaja do manj trenj.

2 Bolj čuten seks

Zahvaljujoč temu, da trava deluje kot afrodiziak, mnogi pari ob kajenju poročajo o izboljšanju spolnega življenja. Poleg ustvarjanja razpoloženja lahko trava okrepi tudi naše čute, zaradi česar je vsak dotik bolj prijeten.

kajenje marihuane, trava, marihuana, kajenje, intimnost, seks
Pod vplivom marihuane smo bolj samozavestni.

3 Izboljšana pozornost

Številne težave v odnosih izvirajo iz preveč motenj. Tisti, ki uživajo travo, naj bi bili bolj prisotni, običajno pa najdejo tudi več časa za bolj odkrit pogovor. Po dolgem dnevu se je najenostavneje posvetiti televiziji in ignorirati partnerja, pri skupnem kajenju pa do tega prihaja v manjši meri.

Kaj pa negativni vplivi?

Seveda pa lahko marihuana na odnose vpliva tudi negativno. Predvsem v primerih, ko je kajenje celo ena izmed redkih skupnih točk para. Sicer pa je kajenje trave lahko odgovorno tudi za pomanjkljivo reševanje konfliktov, nezmožnost prepoznavanja težav, nepripravljenost na sprejemanje kompromisov in nerealno dojemanje razmerja.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button