Življenjski slog

4 miti o zvezah oz. zakaj popolna zveza ne obstaja

Na dojemanje popolnosti vpliva več faktorjev: od pričakovanj iz otroštva, aktualnega dogajanja pa vse do medijev. Vseeno pa popolne zveze ni, saj nismo popolni niti ljudje. Obstajajo pa odlični odnosi, na katerih moramo graditi vsak dan. Kaj pa je nekaj mitov o njih?

Mit 1: popolna partnerja se popolnoma ujemata

V zvezi mora prihajati do številnih prilagajanj in sklepanja kompromisov. Popolno ujemanje samo po sebi pa seveda ne obstaja. Partnerstvo pomeni zgolj orodje za skupno preživljanje časa in doživljanje stvari.

Kjer se vajini pogledi razhajajo, pa se pojavlja priložnost za širjenje obzorij in uspešno skupno predelovanje teh razlik.

Mit 2: popolni partnerji želijo iste stvari

To bi pomenilo, da imata oba v zvezi iste prioritete, si želita istih stvari … V resnici pa je običajno tako, da se razhajamo že pri najmanjših stvareh – na primer v tem, kdo je kdaj lačen in kdaj mu je do seksa.

miti, mit, zveze, odnos, ljubezen, par, odnos, odnosi, partnerstvo, partnerji, kompromisi, komunikacija
Želje partnerjev se običajno ne pokrivajo, to pa seveda ni pravilo.

Če se ti apetiti pokrivajo po naravni poti, je to seveda super, običajno pa vseeno ni tako. In ponovno pridemo do točke, ko so potrebni kompromisi in realno ocenjevanje situacije.

Mit 3: popolnega partnerja bo privlačil samo drugi partner

Človek ni bil ustvarjen tako, da bi en partner lahko zadovoljil vse njegove potrebe v vseh njegovih življenjskih obdobjih. Zveza pa s tem zavedanjem prinese tudi zavedanje, da je s partnerjem potrebno deliti tudi slučaje, ko se eden počuti, da v razmerju v nekem trenutku ne prejema vsega, kar bi si želel ali potreboval.

miti, mit, zveze, odnos, ljubezen, par, odnos, odnosi, partnerstvo, partnerji, kompromisi, komunikacija
Če želiš iz odnosa kaj jemati, moraš vanj tudi vlagati.

Premagovanje takšnih občutkov ni vedno preprosto, k njemu pa veliko prispevata odprta komunikacija in razumevanje občutkov drugega.

Mit 4: popolna zveza ne pozna konfliktov

Ker se s partnerjem oseba razvija in z njim raste, je popolnoma normalno, da ob tem prihaja tudi do konfliktov. Pri točkah preloma pa je bistveno, da oba vesta kdaj in zakaj je potrebno popustiti in delati za skupno dobro. Tako bosta skupaj premagovala ovire in ustvarjala okolje, v katerem bosta uspevala oba.

DOSTOP.si / SV
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button