Življenjski slog

Kaj storiti, če vama je s prijateljem ali prijateljico všeč ista oseba?

Če si samski in imaš samske prijatelje, je vedno možnost, da se boš znašel v kočljivi situaciji, kjer se s prijateljem zagledata v isto osebo. Najhujše, kaj lahko storiš v takšni situaciji je, da se pretvarjaš, da ne obstaja. Situacija lahko hitro eksplodira in uniči vajino prijateljstvo.

Kot opozarjajo različni ljubezenski filmi in komedije ni nenavadno, če je dvema prijateljema ali prijateljicama všeč ista oseba. Navsezadnje se običajno družimo z ljudmi, s katerimi delimo interese in to pogosto pomeni, da imata tudi enak okus za punce/fante. Poleg tega se družita z istimi osebami, kar lahko hitro vodi v različne zagledanosti. Takšna situacija torej ni nenavadna, ampak kako jo lahko razrešiš, brez da uničiš prijateljstvo?

Postavi prioritete

Preden se znajdeš v taki situaciji, postavi prioritete. Res je, da pogosto slišiš, da so prijatelji najpomembnejši, ampak nič ni narobe, če ti ljubezen pomeni več od prijateljstva. Težko je najti dobrega prijatelja, prav tako pa je težko najti pravo ljubezen ali dobrega partnerja. Toda če veš, da ti je potencialni partner pomembnejši od prijateljstva, potem se ne postavljaj v situacijo, kjer boš moral izbirati. To pomeni predvsem, da s prijateljem/prijateljico ne obiskujta lokacij, kjer so velike možnosti, da bosta naletela na kandidata za težave.

všeč ista oseba, prijateljstvo, prijateljema všeč ista oseba, prijateljicama všeč ista oseba, s prijateljem zaljubljeni v isto osebo, s prijateljico zaljubljeni v isto osebo, ljubezen, ljubezen ali prijateljstvo, zagledanost, prioritete, rešitev, potencialni partner, zaljubljen v nekoga iz svoje družbe
Prioritete si postavi, preden zabredeš v težave.

Če ti je pomembnejše prijateljstvo, potem boš najverjetneje moral odpisati možnost, da se iz tvoje zagledanosti kaj razvije. Ampak to je najhujši možen scenarij, morda se da prej storiti še kaj drugega.

Najpomembnejši sta komunikacija in odkritost

Ne igraj se igric s prijateljem/prijateljico, kjer se pretvarjata, da situacija ne obstaja. Velika je možnost, da se bo iz ene zagledanosti kaj zgodilo in bo drug prizadet. Vse skupaj se lahko izjemno hitro zakomplicira, zato je pomembna iskrenost in odkritost, o situaciji se pogovorita in morda najdeta rešitev.

Možne rešitve so sicer čisto odvisne od vaju in posamezne situacije. Morda je enemu/eni ta oseba izjemno bolj všeč ali pa je en/ena izmed vaju bolj resen/resna glede razmerij. Mogoče oseba, ki vama je všeč, očitno kaže, da ji je všeč nekdo izmed vaju, ampak si ne upa storiti prvega koraka, ker noče povzročati težav med vama. Mogoča pa ta oseba ni zainteresirana za nobenega/nobeno izmed vaju in si skrbi delata po nepotrebnem.

všeč ista oseba, prijateljstvo, prijateljema všeč ista oseba, prijateljicama všeč ista oseba, s prijateljem zaljubljeni v isto osebo, s prijateljico zaljubljeni v isto osebo, ljubezen, ljubezen ali prijateljstvo, zagledanost, prioritete, rešitev, potencialni partner, zaljubljen v nekoga iz svoje družbe
Zaradi zagledanosti v isto osebo lahko prijateljstvo zelo trpi.

Pogovorita se, če bo vajino prijateljstvo preneslo to, da je en/ena izmed vaju v razmerju s to osebo. Če ne, se boš moral odpovedati ali prijatelju ali pa potencialnemu partnerju, glede na prej omenjene prioritete. Žal boljše rešitve ni. Majhne so namreč možnosti, da bo tvoj/a prijatelj/ica z lahkim srcem opazoval/a, kako sta s to osebo skupaj srečna. Morda pa svojega/svojo prijatelja/ico poznaš in veš, da bo že naslednji teden zagledan/a v koga drugega. Razmisli o tem, kakšna je tvoja situacija in morda boš našel boljšo rešitev.

 

DOSTOP.si / MK
Unsplash

Sorodni članki

Back to top button